Ikke 72 timer i døgnet, Ikke 2 steder på 1 gang – hvordan så valgkamp?

Nu er der mindre end 9 måneder til valget til Europa-Parlamentet (EP) den 25. maj 2014. Jeg er en af de 9 kandidataspiranter til Europa-Parlamentet. Læs her om hvorfor jeg stiller op. Endelig udnævnelse af kandidaterne sker på Det Radikale Venstres Landsmøde den 14-15. september 2014.

YouTube video

Inden har vi et vigtigt kommunal og regionsvalg. Men min valgkampagne er så småt ved at tage form sideløbende med mit generelle Radikale arbejde.

Plakatklistring for de Radikale kommunale kandidater i Hovedstaden

Plakatklistring for de Radikale kommunale kandidater i Hovedstaden

En kampagne for en kandidat kan og må ikke stå alene, men skal være forankret i Radikale Venstre. Det er kampagnerne, som er med til at skabe liv i partiet, men det kræver også at vi hjælper hinanden og deltager hos hinanden.

Jeg har de sidste par måneder måtte indse, at det gælder det for mig, som der gælder for alle: Jeg  kan ikke være to steder på en gang og der er kun 24 timer i døgnet. Uanset hvor meget jeg er aktiv online i pauser og mens jeg venter på toget eller bussen. Derfor tager jeg orlov fra mit arbejde. Derfor har jeg brug for en kampagnegruppe til at hjælpe mig. Derfor har jeg brug for dig.

Der er blevet lagt kommunikationsstrategi, frivillighedspolitik og fordelt fokusområder ud blandt de frivillige. De næste par måneder bliver virkelig spændende og jeg glæder mig.

Min valgkamp:

Min kampagne er dels bygget op omkring det personlig møde med vælgerene og i debatter med modkandidater. For mig er det enormt vigtigt at mødes fysisk. Kunne se folk i øjnene. Kunne tage migKlar til at tale med folk - og at dele Radikale balloner, vindmøller og flyers ud. tid til at høre hvad du siger. Men jeg ved at der er en stigende gruppe mennesker, som mig selv, der får deres informationer fra internettet og lever en stor del af deres sociale og politiske liv gennem online medier og fora. Derfor er tilstedeværelse og samtale på internettet et centralt element for mig.

Fordi jeg ikke kan være to steder på en gang. Fordi jeg ikke har flere timer i døgnet end alle andre. Derfor bliver et af de afgørende elementer i min valgkamp, dig. Du bliver et af  de bærende element for, at den bliver en succes.

Jeg har brug for at du hjælper mig med at få spredt budskabet om mit kandidatur. Om det er et sekund ved at klikke like på min Facebook side, eller retweete hvad jeg skriver ud til folk på Twitter .

Du kan også hjælpe fra din mobil. (Johan Larsson (cc Flickr))

Du kan også hjælpe fra din mobil. (Johan Larsson (cc Flickr))

Et minut ved at komme med en kommentarer eller et spørgsmål, eller læse mine nyhedsbreve. 1 eller 2 timer ved at komme til et møde, måske have bagt en kage og taget med. Alt har værdi.

Til forskel fra valg til Folketinget, så er kandidaterne til EP på stemmesedlerne i hele landet, og ikke kun i én bestemt valgkreds. Det er dermed muligt at stemme på samtlige kandidater, ligemeget om man stemmer fra Nordjylland eller Sjælland.

Jeg vil ud og tale med så mange som overhovedet muligt af dem, som kan stemme på mig. Det betyder også, at jeg har brug for frivillige i hele landet, og ikke kun i København, selvom det er her jeg bor og arbejder. Små sammenslutninger af antennegrupper rundt om i landet, er afgørende for, at vores gruppe kan holdes opdateret om forskellige events, debatmøder og andre muligheder, for mig til at møde vælgerne.

Jeg gider ikke høre på flere nuværende eller tidligere MEP’er brokke sig over at de danske medier ikke gider bringe deres historier og skyde skylden på en manglende europæisk offentlighed. Den er der. Mere punktvis end en national debat, men den er der hvis man ser efter den. Vi må selv være med til at skabe den europæiske debat .Jeg vil også række ud til danske europæere og europæere i Danmark. Jeg vil møde de danskere, der arbejder rundt omkring i Europa. Der er ikke mange danske europæere, der ikke ved, at de stadig kan stemme på de danske MEP lister til EP valget og det har jeg tænkt mig at oplyse dem om. Se min blog post om det.

Gennem danske organisationer (bl.a. DJØF i udlandet, og de danske kirker) og mit eget netværk vil jeg arrangere debatmøder og skabe kontakt til udlandsdanskerne. Jeg tror nogle danskere i udlandet enten ikke stemmer fordi de ikke føler sig integreret i deres opholdslands politiske liv eller føler de stadig har et størst tilhørsforhold til dansk politik. Ligesom jeg vil række ud til de europæere, som bor i Danmark.

Vi vil naturligvis holde øje med debatter, der foregår internationalt, og skabe bedre netværk til de europæiske medier og andre europæiske social-liberalistiske politikere. Jo større netværk ud i det andre EU-lande, desto bedre. Vi skal inspirere og lære af hinanden.

Lidt om mig, valget og de radikale:

Jeg ønsker et social-liberalt, bæredygtigt og grønt Europa. Et Europa, som giver os mulighed for have valgmuligheder i livet. Jeg vil i Europa arbejde for de samme samfundsværdier, som vi ønsker for Danmark. Vi kan gøre meget inden for de eksisterende rammer – og meget kan gøres bedre.

Derfor er det vigtigt, at Radikale får en stærk stemme i EP. Vi er det mest pro-europæiske parti i Danmark, og kun ved at støtte os, vil vi kunne ændre Europa i en mere pro-europæisk og solidarisk retning, og dermed få ændret den nationalistiske stemning, der desværre er ved at udvikle sig i medlemslandene.

Vores værste modstander ved valget er ikke de andre partier og deres vælgere. Det er sofaen. Mange tror ikke det gør en forskel om de stemmer eller ej. Det gør en forskel om vores MEP’er kommer fra Venstre, Socialdemokratiet, eller Dansk Folkeparti. Ligesom det gør en forskel i Folketinget.

Kom og giv en hånd med:

Alle er velkomne. Hos os er der plads til alle.

Jeg har et stærkt hold – nogle fra partiet, andre udefra. Jeg er meget taknemmelig for hvert minut, de lægger i kampagnen, og glæder mig over, at jeg kan bringe dygtige og engagerede mennesker sammen. Vi har det sjovt og lærer meget af hinanden.

Radikale sommer 2013 005

Radikale Hovedstaden DHL hold

Jeg tager orlov fra mit job i Udenrigsministeriet fra 1. januar for at bruge al min tid på valgkampen, men jeg forventer ikke, at du gør det samme. Jeg er glad for al den hjælp, jeg kan få. Hver en indsats tæller, og jeg tør godt love en god og lærerig oplevelse for alle.

Der være rig mulighed for at tage ansvar og få sine ideer igennem. Vi arbejder altid to og to, så ingen er alene om deres ansvarsområder. Som ny i vores kampagne vil man få tildelt en mentor, der arbejder indenfor samme interessefelt, så man ikke står alene uden nogen føling med, hvad der sker.

Vi er struktureret udfra en hovedgruppe, hvorfra der udspringer en række projektgrupper, der bygger på interesseområder. Da vi arbejder med en frivillighedsstruktur delt ind i grupper, vil man som frivillig kunne skaffe sig en masse erfaring indenfor koordinering, ledelse og planlægning. Men det er helt op til én selv.

Vil du være med?

Så send en e-mail til jegermed@karenmelchior.kinsta.cloud

Kategori:

Efterlad en kommentar