Skip to main content

De Radikale Kandidater til Europaparlamentsvalget i 2014

Fredag den 17. maj lige inden folkene i sekretariatet fik lov at gå på Pinseferie, blev en pressemeddelelse udsendt fra Det Radikale Venstre: Radikale Venstres  kandidatfeltet til EP-valget er klar.

Pressemeddelelsen indeholdt ikke nogen yderligere oplysninger om kandidaterne, derfor tænkte jeg det kunne være nyttigt at samle lidt op om hvem vi er. Derfor har jeg forsøgt at finde frem til alle hjemmesider og profiler på de mest anvendte sociale medier for holdet.

Desuden er jeg blevet lidt klogere omkring processen siden jeg skrev mit blog indlæg om Valg til Europa-Parlamentsvalget 2014 i Danmark, processen i Det Radikale Venstre, og hvorfor jeg stiller op.

Vi er nu et samlet kandidatfelt, hvoraf minimum 5 og maximum 10 vil blive udvalgt af Det Radikale Venstres Hovedbestyrelse til prioritering på landsmødet den 14.-15. september 2013. Kandidatfeltet er sat sammen både gennem valg i storkredse og gennem valg i kommunalforeninger. Steder, hvor folk bor eller på anden måde har relationer til. Det er tilfældet for 8 af de 10 kandidater. Men man kan også blive indstillet som kandidat af et minimum af 25 Radikale medlemmer. Det er der 2 af os, som har valgt at gøre.

Som det fremgår af vedtægternes § 17, vil de landsmødedelegerede på landsmødet vælge (med absolut flertal) en spidskandidat blandt de af Hovedbestyrelsen indstillede kandidater. Derefter vælges 4 kandidater til at besætte pladserne 2 – 5 på listen. Hovedbestyrelsen træffer senest 2 måneder efter landsmødet beslutning om besættelsen af listens øvrige pladser og antallet af radikale kandidater.

Opdatering ***** Charlotte Burgess besluttede den 29. juli at trække sig som kandidat til Europa Parlamentet for Radikale Venstre. ***** Karina Kroustrup og Bo Jensen (på hans Facebook side) besluttede den 10. januar ligeledes at trække deres kandidatur pga. forpligtelser ift. arbejde og familie.  *****

 Indstillet af individuelle medlemmer af Det Radikale Venstre  Samira Nawa Hjemmeside Radikale.net Twitter 

Facebook 

LinkedIn 

YouTube 

 Indstillet af individuelle medlemmer af Det Radikale Venstre  Karen Melchior Hjemmeside Radikale.net Twitter 

Facebook 

LinkedIn 

 Fyn  Kristina Siig Radikale.net Twitter Facebook 

LinkedIn 

YouTube 

 København og Bornholm  Charlotte Burgess
 Københavns Omegn  Morten Helveg Petersen Radikale.net Twitter Facebook 

Facebook Profil 

LinkedIn 

 Nordjylland  Karina Kroustrup Hjemmeside Radikale.net Twitter 

Facebook 

LinkedIn 

 Nordsjælland  Thomas Elkjær Radikale.net Twitter Facebook 

LinkedIn 

YouTube 

 Sjælland  Bo Jensen HjemmesideRadikale.net Twitter 

Facebook 

LinkedIn

 Sydjylland  Sissel Kvist Radikale.net Twitter Facebook 

LinkedIn

 Østjylland og Vestjylland  Christian Kjølhede Hjemmeside Radikale.net Twitter  

Facebook 

LinkedIn

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *