Hvorfor stiller jeg op?

 

Jeg var opstillet til Europaparlamentet i foråret, hvor jeg fik 10412 personlige stemmer. Oprindeligt havde jeg ikke ambitioner om at stille op til andet end til Europaparlamentet, et hjertebarn på grund af min uddannelse og erfaring. For mange bruger Europa som en boksebold. Vi skal have politikken tilbage i Europa.

Men efter en lang sommer med overvejelser om min rolle i politik har jeg besluttet, at har appetit og mod på mere. Jeg mener, at jeg kan gøre en forskel som Folketingskandidat og som medlem af Folketinget for Radikale Venstre. Jeg vil gerne have mulighed for direkte at gøre en forskel. Jeg vil fremtidssikre Danmark og sørge for at vi husker at vi er en del af verden omkring os. Vores rettigheder skal beskyttes online, digitalt og uanset hvem vi elsker, hvad vi tror på eller hvordan vi ser ud.Europa er det jeg brænder for. me in front of books with Iphone

Jeg er fascineret af hvordan vi kan bruge internettet til at kommunikere, organisere os og få indflydelse på politik. Men jeg ved også ,at uanset hvor mange vi er som går på nettet og på gaden for en enkel sag, så kommer det ikke videre. Det er gennem politiske partier at vores samfund formes.

Vi kan protestere på nettet, men det er gennem demokratiet at vi kan finde løsninger. Derfor blev jeg aktiv i Radikale Venstre og meldte mig som kandidat.

Vejen til at stille op som kandidat
Jeg har beskæftiget mig med EU og europæisk politik i hele mit arbejdsliv og det er derfor et politisk hjertebarn for mig. Jeg mener det er gennem europæisk samarbejde, at vi får størst og mest varig indflydelse på vores verden og hverdag. At sikre en mere demokratisk, bæredygtig, og sikrere verden med respekt for vores rettigheder går for mig gennem EU.

Jeg har været aktiv på nettet længe. Jeg er fascineret af, hvordan vi kan bruge internettet til at kommunikere, organisere os og få indflydelse på politik.

Vi kan protestere på nettet, men det er gennem demokratiet at vi kan finde løsninger: Det er gennem politiske partier at vores samfund formes. Derfor blev jeg aktiv i Radikale Venstre og meldte mig som kandidat.

Fordi jeg vil deltage aktivt. Fordi jeg vil bidrage til at vi i Danmark har aktive, levende danske partier. Fordi politik foregår mange steder, men er funderet i partierne i et demokrati. Jeg meldte mig ind i Radikale Venstre i sommeren 2012, da jeg efter flere år i udlandet vidste jeg var på vej hjem til Danmark.

Efter at have engageret mig her blandt andet i det internationale udvalg, var det naturligt for mig at fortsætte EU-kursen. Derfor besluttede jeg mig for at opstille som kandidat til Europaparlamentsvalget 2014. Derfor meldte jeg mig som kandidat til at være folketingskandidat.

Jeg meldte mig ind i det Radikale Venstre i 2012, da jeg vendte tilbage til Danmark. Jeg ville være med til at udvikle politikken og deltage. For mig er det vigtigt, at Radikale Venstre er et parti, som jeg kan stole på, særligt hvordan vi behandler andre mennesker. Menneskerettigheder og udlændingedebatten har været nøglepunkterne i mit valg af politisk parti. Et parti, hvor det økonomiske er et redskab til at løfte det sociale og det grønne. Siden 2013 har jeg deltaget jævnligt i Radikale Venstres Hovedbestyrelse. Her debatterer og udfordrer vi hinanden og vores folketingsmedlemmer. Min tid i Hovedbestyrelsen har lært mig en masse om forhandlingerne bag facaden, de aktive Radikale og Radikale Venstre som parti. Jeg er blevet bekræftet i mit valg af parti, også når det kræver kompromiser at sidde i regering. Uanset så gennemfører vi bedre Radikal politik i regering end i opposition.

Europa og Europaparlametetsvalgkamp
Jeg stillede op til Europaparlamentet med baggrund i mere end 10 års arbejde med EU og europæisk samarbejde. Som aktiv i en europæisk studenterorganisation, som jurastuderende i Frankrig og  i  praktik i både Kommissionen og den danske EU repræsentation. Til at jeg blev ansat i  Udenrigsministeriet, hvor har EU været et fast element.

Mens jeg læste jura var det de internationale og EU relaterede fag, som jeg brændte for. Gennem det europæiske samarbejde har vi fået opbygget et system, som effektivt beskytter individers rettigheder, og søger at give vores landmænd, fiskere og virksomheder lige vilkår og muligheder.

Afsted alene på Interrail i Centraleuropa i sommeren 2000 blev  jeg overrasket over hvor meget mere vi  Europa har til fælles end vi er forskellige. Hvilket blev understreget af sommeruniversitetsophold i Ukraine med den europæiske studenter organisation AEGEE og efterfølgende rejse hjem med tog og bus gennem Polen.

Stærkere sammen i Europa
Jo mere jeg har arbejdet med globale emner desto mere overbevist er jeg blevet om, at vi sammen står stærkere. Den fælles handelspolitik, toldunion og det indre marked har gjort EU til verdens handelssupermagt. Både indenfor WTO og når det gælder fastlæggelse af produktstandarder. Hvis EU indfører en standard bliver den hurtigt til den globale standard, som f.eks. WEE direktivet om elektronisk affald. Det gælder også i løsningen af globale udfordringer hvad enten det gælder beskyttelse af bier mod pesticider, ulovlig fældning af træ eller luftfartsindustriens udledning af CO2.

Det europæiske niveau er stærkere end national staterne og kan være med til at sætte nye globale standarder. Danmark er en del af Europa og verden. Det er vigtigt at huske når vi laver national politik. Sammen står vi stærkere.

Vi er også forskellige. Vores tilgang til at løse mange af de samme udfordringer er forskellige. Vores løsninger er forskellige. Vi skal lære af hinanden. Men vi skal også som danskere forstår hvordan de øvrige lande fungerer for at sikre at Danmark ikke på grund af misforståelser kommer til at stille sig selv dårligt.

Se her min opstillingstale fra Radikale Venstres Landsmøde september 2013

Karen på Twitter