Vi skal have vækst, men hvilken vækst

024

Jeg sad på sidelinjen og ventede på at komme til at tale om Patentdomstol hos DR2’s Deadline. Så kunne jeg høre Johanne Schmidt Nielsen tale om hvordan vækst er problematisk for vores klode og at vi bliver stressede af at arbejde mere fordi vi skal vækste. Ej Johanne sagde dog ikke vækst som et udsagnsord…

Selvfølgeligt skal vi have vækst. Vores samfund, vores befolkninger vokser og har brug for mere at vi alle er i job og tjener en løn.

Det handler om hvilken vækst vi taler om. Der er ikke nogen som siger, at det skal være forsat overforbrug, forsat udplydring af vores klode, forsat undertrykkelse af befolkninger.

Vi skal have en vækst som er bæredygtig. En vækst, som genbruger ressourcer istedet for at forbruge dem. En vækst som er baseret på respekt for de mennesker som bidrager til væksten.

Vi skal have samfund, hvor vi ikke knokler os til døde eller til sygdom. Men vi skal stadig have vækst. Ellers har vi tilbagegang og recession. Vi kan ikke stå stille, det er lidt ligesom at cykle. Enten går det fremad, eller også så vælter vi.

Kategori: , , ,

Efterlad en kommentar