Sæt et kryds for Europa: For fællesskabet, vores værdier og klimaets skyld

Frem til valget på søndag, vil jeg dele nogle af de interviews, som jeg har fået lov til at lave om hvorfor jeg stiller op som EP-kandidat for Radikale Venstre. Her fra Ugebladet Skanderborg den 20. maj.

De unge er meget optaget at det klimapolitiske. Hvilken rolle spiller EU her?
“Det er som en del af EU, at vi kan gøre mest. Det er her rammerne sættes for, hvad vi kan gøre nationalt. Kan vi påvirke de andre lande til en strammere klimapolitik, så har det en langt større effekt at løfte 500 millioner mennesker end 5 millioner.”

“Derfor har vi som politikere et ansvar for at sørge for, at det bliver nemmere for den enkelte at agere klimabevidst. At det bliver nemmere at rejse og forbruge på en måde, så vi ikke presser den globale opvarmning. Og samtidig skal vi sørge for, der bliver sat penge af til forskning, og at der bliver investeret i de nye teknologier.”

“Det eneste, der ikke dur, er at sætte os på hænderne og vente på et eller andet ideelt i overmorgen, for uret tikker, og vi er altså på vej mod point of no return på klimaområdet. Vi er nødt til at gøre noget selv, og vi skal agerer nu. Vi skal spille på alle heste, og det skal være i EU-regi fordi, det er der, vi kan få mest igennem og effekten er størst.”

Læs mere her på Ugebladets hjemmeside.

Efterlad en kommentar