Europæisk samarbejde på alle politiske niveauer

Dialogforum for Europapolitiks rejse i 2015 til Bruxelles

Jeg arbejder for det europæiske samarbejde, uanset hvor jeg er i det politiske system. Fordi EU er ikke nede i Bruxelles, men lige her, hvor vi er. Europa er der, hvor du føler dig hjemme. Min prioritet er det europæiske samarbejde, som det stærkeste redskab vi kan bruge til at forandre verden og styrke os selv. Derfor er Europa-Parlamentet min prioritet.

Hvilken rolle Danmark skal have i EU kæmpes om i Folketinget. De værdier, som det danske samfund i dag lever med, formes af debatten i dansk politik. Vores uddannelse, forskning og hvordan vi digitalisere vedtages i Folketinget.

En politisk  rejse med 0 km i timen til 100 på ét år i 2014

Min politiske rejse startede med, at jeg i foråret 2013 kastede mig ud i at være kandidat til Europa-Parlamentet. Fra januar 2014 tog jeg orlov fra Udenrigsministeriet for at kunne dedikere mig til en EP-kampagne i hele landet. Det var første gang jeg skulle føre valgkamp. Jeg havde aldrig været medlem af et parti før, men som førstegangskandidat gik kampagnen over al forventning og jeg strøg fra at være prioriteret som nummer 5 på det Radikale landsmøde til, at vælgerne klart valgte mig som nummer 2 blandt de Radikale kandidater og fik 18. flest personlige stemmer blandt de 100 EP-kandidater i 2014.

Det gav politisk blod på tanden. Så jeg kastede mig ud i at være Folketingskandidat, og blev i december 2014 taget fantastisk imod af Radikale Venstre Horsens, som nu gennem de sidste snart 5 år har været mit politiske hjem på fastlandet. Jeg lejede fra januar et værelse i Horsens og flyttede over fra april og til valget i 2015.

Mit europæiske engagement fortsatte som formand for et nyoprettet Europapolitisk Dialogforum i Radikale Venstre i oktober 2014. Her stod jeg i spidsen for det europapolitiske arbejde internt i partiorganisationen, og var bl.a. i 2015 med til at lægge en strategi for Radikales kampagne om folkeafstemningen om omlæggelse af retsforbeholdet i 2015.

Fra kandidat til politiker

I 2016 besluttede jeg mig for at stille op til Borgerrepræsentationen i København, fordi jeg ville tage det bedste fra verden til København og samtidigt bevare det, som har gjort København kendt i Europa og over hele verden: den gode livskvalitet med plads til cykler, natur og havnebade. Jeg knoklede igennem en krævende, men også sjov valgkamp i efteråret 2017, hvor jeg blev bekræftet i at jeg kunne være kandidat. Jeg troede ikke helt på jeg kunne blive valgt, men selv hvis jeg fejlede, så ville min indsats have bidraget til eksponering forud for EP-valget i 2019.

Utroligt nok kom jeg ind og mine halvandet meget lærerige år i Københavns kommune har givet mig en klar forståelse for, hvilket ansvar det er, og samtidigt hvor fantastisk det er, at skulle tale på vegne af alle dem, som har vist den tillid at stemme på mig. Jeg blev valgt af de Radikale byrådsmedlemmer til at sidde i EU’s regionsudvalg. Derigennem har jeg fået erfaring med hvordan vi bedre kan samarbejde på tværs af de europæiske byer og regioner og inddrage dem i EU lovgivningen.

I 2019 en styrket kandidat til Europa-Parlamentet

Den politiske erfaring, som jeg har fået gennem de sidste fem år, har styrket min forståelse af, hvordan vi kan og bør inddrage hinanden i europæisk politik, sådan at vi styrker hinanden og vores europæiske værdifællesskab. Den største forskel for os i Europa og verden vil jeg kunne gøre gennem Europa-Parlamentet. Derfor er det også min førsteprioritet blandt politiske embeder, hvis jeg bliver valgt på søndag den 26. maj.

Kategori: ,

Efterlad en kommentar