Skip to main content

Radikale Nytårsstævne starter valgår mod Europa-Parlamentsvalget den 25. maj

fireworks

Mit politiske liv hos Radikale fik for alvor farve og offentlighed til 2013s nytårsstævne om Grøn Vækst. Så endte jeg med at kaste mig ud at være kandidat og de sidste 8 måneder har været en hvirvelvind af aktiviteter.

Første svendeprøve var kandidattale og valg på landsmødet. Derefter har jeg haft fokus på det digitale og vore rettigheder på Internettet først med den danske debat om censur særligt på Facebook og iTunes europæisk og internationalt med deltagelse i 30C3: 30th Chaos Communication Congress, hvor perspektivet blev anderledes storpolitisk og internationalt. Hvad kan EU gøre for at sikre din brevhemmelighed og dit privatliv på nettet? Hvordan kan EU sikre opposition i diktaturstater mod overvågning udarbejdet af furopæiske firmaer?

Efteråret bød også på Ølsmagning på Kulturnatten i København, og Debat om EU’s rolle og ansvar overfor flytningene fra Syrien afholdt i Europahuset af Dansk Flygtningehjælps Unge Netværk i København.

Jeg opnåede (desværre) at blive centeret for en sand Twitterstorm med Kasper Elbjørn, som løb tør for fakta og argumenter. og bad mig om at holde “ro i trussen”. *suk*. Jeg fik også besøgt de traditionelle medier, med et læserbrev i Berlingske om den russiske lov mod propaganda over for umyndige »ikke-traditionelle seksuelle relationer« – mere mundret, homo- og biseksualitet i anledning af, at FC Zenit spillede mod FC Nordsjælland. Endelig blev det også til et par læserbreve, bl.a. ved den internationale traffickingdag i oktober, om hvorfor Danmark skal ophæve vores EU-forbehold for at få mere ud af EU. Et bedre EU. Endelig deltog jeg i debat hos Altinget EU med Mette Bock fra Liberal Alliance.

Nu er det igen blevet tid til Radikale Venstres Nytårsstævne 2014 med fokus på Europa, som optakt til Europa-Palamentsvalget.

Det er den perfekte start på 5 måneder med fuldtidsvalgkamp. Jeg har nemlig taget orlov fra mit arbejde i Udenrigsministeriet for at kunne dedikere mig til denne nye udfordring, og jeg er sikker på, at mine kollegaer på holdet bag Europa-minister Nick Hækkerup synes det er meget rart ikke at møde en kritisk EP-kandidat i kantinen.

På Nytårsstævnet glæder jeg mig særligt til, at EP valgåret skydes i gang ved EP spidskandidat Morten Helveg Petersen.

Europa indefra / Oplæg fra DR’s EU korrespondent Ole Ryborg
Hvordan er den interne magtbalance i dagens Europa? Hvordan er stemningen blandt store og små lande? Hvad er det for politiske sager, alle snakker om i Bruxelles netop nu? DR’s EU-korrespondent Ole Ryborg giver et indblik i Europa indefra og det realpolitiske billede, der tegner sig netop nu.

Europa udefra / Oplæg ved adjungeret professor og tidligere top diplomat Jørgen Ørstrøm Møller
Hvordan ser omverden på Europa? Regner Asien overhoved EU for noget? Hvordan forholder Østen sig til det fremtidige samarbejde med europæerne? Der lægges op til debat, når Jørgen Ørstrøm Møller kommer og fortæller om Europa set udefra.

Økonomisk debat – hvilken vej skal Europa gå? / Debat mellem Lars Andersen, Arbejderbevægelsens Erhvervsråd og Jesper Berg, Nykredit.
Modereret af journalist Trine Sick

Socialliberale partier i Europa / Oplæg ved Europaparlamentsmedlemmerne Marietje Schaake og Fiona Hall
Nationalismen er på fremmarch på tværs af Europa. EU-skepsissen ruller ind over kontinentet. Hvad er det socialliberale modsvar?

Men især glæder jeg mig til at møde det “Radikale bagland” ved EP-kandidatloungen søndag eftermiddag.

Jeg glæder mig til at føre valgkamp for det europæiske samarbejde, og alt det gode det bringer med sig uanset, hvor svært det kan se ud, når vi skal blive enige. Principperne bag samarbejdet såsom fri bevægelighed og lige rettigheder må der ikke stå tvivl om. Sammen står vi stærkere, og vores beskyttelse mod overgreb er bedre.

Som jurist og handelsnørd glæder jeg mig til debatten om TTIP og patentdomstolen. Men min store passion bliver hvordan det digitale og internettet kan sikre et mere innovativt, åbent og nyskabende Europa.

Jeg glæder mig til at komme rundt i landet og rundt i Europa for at møde de danske vælgere. Fordi også efter 2 år har du som dansker valgret til Europa-Parlamentet til den danske liste af kandidater. Jeg har allerede deltaget i en debat i London om de sociale mediers betydning i valgkampen. Hvilket jeg også kommer til at beskæftige mig med under Social Media Week i København til februar.

Kampagnestartsmøde d. 15. januar
Europa-Parlamentsvalget er vigtigt! Europa-Parlamentet er borgernes stemme i EU. Derfor betyder det noget, hvem der repræsenterer os – også i Bruxelles.

Jeg søger lige nu frivillige til Danmarks, hvis ikke hele EU’s, sjoveste valgkampagne. Derfor holder jeg og min kampagnegruppe frivilligarrangement d. 15 januar kl. 18 i Radikale Venstres lokaler i Kronprinsessegade 20 i indre København.  Se mere om mødet her på bloggen.

IMG_4364

campaign, ep14dk, ep2014, Europe, KarenEP, Radikale Venstre, sociale medier

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *