Skip to main content

EU's ansvar for Syriens flygtninge. Hvordan håndterer vi presset på EU’s ydre grænser – aktuelt i lyset af konflikten i Syrien

presset på EUs ydre grænser - konflikten i Syrien

D. 15. januar har Europabevægelsen i samarbejde med Dansk Røde Kors indkaldt til debatarrangement om Presset på EU’s ydre grænser – set i lyset af konflikten i Syrien. Hvad stiller EU op? Hvor starter og stopper Europas ansvar – hvordan skal problemerne løses?

Konflikten i Syrien fortsætter. Flere end 130.000 er dræbt og millioner af mennesker er på flugt. Langt de fleste internt eller til nabolandene, mens andre søger beskyttelse i Europa. Bulgarien er det EU-land, hvor flest syriske flygtninge søger tilflugt, men er samtidigt det fattigste af medlemslandene. Derfor står den bulgarske stat meget alene og dårligt forberedt til at løfte opgaven og med kritisable forhold til følge.Det er en udfordring, men vi skal hjælpe disse mennesker i nød, for at hjælpe til stabiliseringen af region.

Når konflikten raser i Syrien er det vigtigt, at EU er klar til at være dette ansvar voksent. EU landene skal sammen tage ansvar for at tage imod flygtningene på ansvarlig vis. Det kan ikke passe at de mest yderligt liggende lande skal bære hele byrden. Syriens flygtninge skal mødes med medmenneskelighed, respekt og ordentlige forhold.

Hvordan vi hjælper flytningene fra Syrien-konflikten er konkret vigtigere end hvordan vi håndtere Syriens kemiske våben. Udover betydningen for regionens stabilitet, er det også afgørende for hvordan EU kan se sig selv i øjnene. Vi må sørge for at disse mennesker ikke lades i stikken.

Håber at se dig til debatten. Tilmeldingsfristen er 13. januar.

ep14dk, eupol, flygtninge, røde kors, syrien

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *