Skip to main content

Støjpatrulje – ikke politi – skal takle gadestøj

Photo by Amanda Thomsen www.amandathomsen.com/

Vi spilder politiets tid i København. I disse dage med bandeopgør og skyderier på åben gade i København skal vi gøre op med alt spild af politiets tid. Københavns kommune har en støjpatrulje, der sikrer overholdelse af støjgrænser fra anmeldte arrangementer, restaurationer og barer.

Hvis du vil klage over støj eller lugt fra virksomheder, restaurationer eller spillesteder kan du ringe til Kommunens støjpatrulje, men ikke hvis der er tale om støj fra dine medborgere, der holder fest på gaden. Enhver, der en varm sommeraften har boet i nærheden af en åben plads eller park, ved at vi alle hurtigt kan blive vores eget mobildiskotek. Det er sket på grund af udviklingen af højtalerteknologi, Bluetooth og musikbiblioteker på vores telefoner, der ville få fordoms tiders DJ’s kasser til at blegne gør. Vi kan ikke stoppe den teknologiske udvikling, men vi kan give kommunen redskaberne til at sørge for Københavnernes nattesøvn.

I en tid, hvor politiets opgaveliste dagligt bliver længere, må Københavns kommune tage ansvar fremfor alene at henvise til politiet, som man gør på sin hjemmeside. Derfor skal Københavns kommune udvide arbejdsområdet for Støjpatruljen til at dække gadestøj. Støjpatruljen skal gives mulighed for at reagere over for gadestøj fremfor at begrænse dens arbejdsområde til dem, der lavede regulerede aktiviteter, som er dækket af Miljøbeskyttelsesloven og den underliggende bekendt- gørelse om miljøregulering af visse aktiviteter. Hvis man er ansvarlig for en festival, en bar eller en restaurant har man en egen interesse i at vise en vis respekt overfor naboerne, mens en flok teenager intet har at miste ved at larme, hvorfor håndhævelsen af de fælles spilleregler skal opretholdes endnu mere af offentlige myndigheder.

Det er korrektNej, kommunens medarbejdere kan ikke udstede bøder, eller arrestere folk, som politiet kan når de håndhæver Ordensbekendtgørelsen, men det kan jeg heller ikke når jeg går ned i badekåbe og klip-klappere for at fortælle teenagerne, at jeg gerne vil sove, og om de ikke kan skrue ned for musikken.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *