Nyt job: Persondata og IT-sikkerhedsjurist hos STAR

Jeg starter i morgen et nyt job, den 1. august, som jurist hos Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering, hvor jeg skal deltage i implementeringen af den nye dataforordning og udviklingen af styrelsens statistiske datavarehus.

Min karriere i Udenrigsministeriet har jeg dyrket lidt som en surfer, hvor jeg med glæde red de bølger, der kom min vej; nogle gange var det høj søgang andre gange lidt mere smult vand, men kedeligt var det aldrig. Derfor har det også været svært at sætte ord på hvilke nye bølger, jeg var på udkig efter. Det er også grunden til, at I ikke tidligere har hørt om min beslutning, men nu har jeg jo fundet den næste bølge.

Jeg nød virkelig at løse spændende og udfordrende opgaver sammen med nogle af de stærkeste forkæmpere – for Danmark og for Rigsfællesskabet samt for alle danskere i og uden for Danmark. En karriere med forflyttelsespligt passede ikke længere til mit ønske om at vinde de danske vælgeres tillid – næste gang allerede den 21. november til kommunalvalget i København. Jeg valgte derfor ikke at søge en post på en dansk ambassade fra i sommeren 2017.

Da jeg besluttede at sige op var Udenrigsministeriet gang med, med truslen om fyring i baghånden, at finde to ansatte, der kunne rejse ud til vores ambassader i Mali og Bangladesh Jeg foretrak i denne situation at træffe min beslutning selv, fremfor at vente på om jeg ville blive fyret, da jeg var besluttet på, at mine prioriter for de kommende år ligger i Danmark fremfor på en ambassade for Danmark.

Endelig har jeg hele min karriere været med til at synge lovsange om det danske flexi-curity, hvor både arbejdsgivere og -tagere har fleksibilitet hhv. til at skrue op og ned for antallet af ansatte eller skifte arbejde uden at måtte gå fra hus og hjem. Nu måtte det stå sin prøve! Jeg klarede min tid i jobcenter og a-kasse for denne gang – man lærer meget af at møde nye former for bureaukrati!

Fra i morgen, kommer jeg til at indgå i datateamet hos Center for Viden og Analyse , der udvikler nye statistikker til opfølgning på resultater og effekter af beskæftigelsesindsatsen, samt formidler resultaterne. Derudover understøtter og videreudvikler teamet indsamlingen af beskæftigelsespolitiske data.

Jeg bliver ansvarlig for at sikre centerets it-sikkerhed ift. persondatalovgivning og ISO- standarden for it-sikkerhed. Desuden skal jeg sikre det juridiske grundlag ved dataudvekslinger og – udleveringer, herunder alle udvekslingsaftaler med dataleverandører. Herudover skal jeg står for den løbende revision af databekendtgørelser.

Glæder mig meget til de faglige udfordringer og til at få lov til at arbejde i en ny organisation, fordi selvom, at jeg har arbejdet mange steder og med mange emner efter min uddannelse, har jeg hørt hjemme i Udenrigsministeriet.

Center for Viden og Analyse, som jeg skal arbejde i, understøtter det policy-forberedende arbejde vedrørende økonomiske konsekvensberegninger, gennemfører større analyser, overvåger løbende udviklingen på arbejdsmarkedet samt indsamler data og præsenterer statistikker til brug for både det policy-forberedende arbejde og implementering/opfølgning på beskæftigelsesindsatsen og reforminitiativer mv. Derudover er styrelsens videns- og evidensarbejde forankret i centeret.

Kategori:

Efterlad en kommentar