100 dage til kommunalvalget, hvad vil jeg?

Billede taget af Amanda Thomsen på Sweat Treat, Christianshavn

I dag er der 100 dage til kommunalvalg den 21. november 2017. Hvad vil jeg i København siden jeg stiller op for Radikale til Borgerrepræsentationen i Københavns kommune?

  • København skal tænke fremad!
    Vi skal være de dygtigste til kreativt at udnytte det digitale for at skabe en bedre verden. Styrk børnenes digitale kreativitet. Vi skal vende vrangen ud på sløjdlokalerne. Vi skal invitere verden ind på skolerne og gøre dem til bydelenes samlingspunkt for digitalt håndværk og kreativitet. Global viden og åbne data giver os mulighed for udvikle kreative løsninger og innovative virksomheder.
  • København skal have det bedst mulige ud af det digitale – uden at gå på kompromis med vores privatliv. Administrationen skal åbnes og offentlige data stilles til rådighed, så vi alle er med til at forme byen. Sammen kan vi kortlægge byens træer for sammen at beskytte dem mod unødvendige fældninger, og sikre en grønnere by. Sammen finde de bedste løsninger for din verden. Sammen udvikle vores bydel
  • København skal bevare sin sjæl.
    Vi kan ikke bygge os ud af et dårligt reguleret boligmarked. Vi får ikke billige boliger af at give køb på levende bydele, historiske huse og naturen i byen. Hver bydel skal rummer flere funktioner i respekt for hinanden. København er dens historiske bygninger, hvis de rives ned forsvinder vores fælles historie. København er en by, hvor vi lever og fester sammen, derfor tager vi hensyn til hinanden.
  • Natur i byen giver livsglæde.
    Uden træer og grønne oaser forsvinder glæden ved byen. En grønnere by skal give sjovere oplevelser i byen. Det skal være sjovere og nemmere at leve bæredygtigt i København end at være med til at drive rovdrift på klodens ressourcer.

Min familie har boet i København i flere generationer: min mor voksede op i Valby med en afstikker til Nyhavn, min far på det ydre Østerbro. Jeg kender byens historie og udvikling fra barnsben. Jeg ønsker at bevare byens sjæl – samtidigt med vi udvikler byen.

Som nyslået diplomat oplevede jeg hvordan digitale netværk slog benene væk under flere landes regeringer under Tegningesagen, siden har jeg været fascineret af hvordan den digitale verdens ændrer den måde vi tænker samfund, demokrati og økonomi på, fordi jeg her så hvordan internet og netværk kan udfordre etablerede organisationer, og hvor hurtigt det sker.

Udviklingen går hurtigere og hurtigere mens politikerne synes at hænge mere og mere fast i fortiden. Det vil jeg gøre op med. I København er det vigtigste kommunen kan gøre er at klæde vores børn og unge i stand til at tænke og skabe nyt. Børn og unges digitale uddannelse og kreativitet skal styrkes. Vi kan starte allerede i dag og behøver ikke vente på et nyt it-fag eller reform af skolelovgivningen.

Jeg er 37 år gammel og bor nu på Islands Brygge. Efter mere end 10 år i Udenrigsministeriet, arbejder jeg nu med persondatabeskyttelse hos Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering. Jeg har som voksen boet og arbejdet i mange europæiske byer, hvor jeg har set, at man kan gøre ting på mange måder. Jeg vil tage det bedste fra verden. Jeg ved, at København ikke behøver at opfinde den dybe tallerken igen hver gang! Jeg vil bevare det, som har gjort København kendt over hele verden for den gode livskvalitet med plads til cykler, natur og havnebade. København skal være åben mod verden og tage imod mennesker som har lyst til at bidrage til byen og verden i København.

Kategori: ,

Efterlad en kommentar