Skip to main content
edited pride billede

Pride og lige rettigheder – Tak til Dansk Folkeparti for klarhed

Jeg vil godt sige tak til Dansk Folkeparti for protesten over, at Christiansborg flager med Pride flaget. Danmark har rykket sig de sidste årtier. Lørdag kommer Christiansborg til at flage med prideflaget for første gang i anledning af Københavns Pride. Pride flaget symboliserer accept af alles kærlighed. Uanset om det er mænd der elsker mænd, kvinder der elsker kvinder, eller noget ind i mellem.

Prideflaget fortæller os, at vi er okay lige præcis som vi er. Regnbuens farver og striber siger, at også jeres kærlighed er okay. Din familie er også en familie. Du skal ikke skamme dig over din kærlighed. Du må godt gå med din kæreste i hånden på gade. I må godt kysse hinanden i toget.

Når vi flager med Prideflaget fra vores altaner, sætter det i vores vinduer, hænger det op på vores facade. Så fortæller vi at du også er velkommen her. At du ikke skal skamme dig over hvem du er, eller hvem du elsker. Når Københavns kommune flager med Pride flaget i denne uge, og når Folketinget lørdag gør det samme for første gang, så fortæller vi hele Danmarks befolkning, at de er okay, deres kærlighed er okay og der er er ingen skam eller skyld i at være lige dem de er på gaden, på kommunekontoret, på hospitalet, og hos politiet.

Ligesom vi kan rykke os frem fra lovliggørelse, over stille accept, til fuld accept både hjemme, på arbejdspladsen og til Pride. Så kan vi også rykke tilbage. Hvis vi holder op med at kæmpe for lige rettigheder, er der kræfter, som vil skubbe os tilbage. Det kæmper jeg imod fra Europa-Parlament.

Det er derfor, at jeg vil takke Søren Espersen, Pia Kjærsgaard og Morten Messerschmidt for at melde klart ud. Lige rettigheder for alle er ikke noget deres parti mener er grundlæggende i Danmark. Lige rettigheder og Pride flag er et politisk statement og derfor også noget man kan trække tilbage når det er politisk opportunt. Det har vi set tydeligst i Polen. Nu er det bekræftet hvilken side Dansk Folkeparti står på i den kamp.

pride

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *