Skip to main content

Polygami er tilladt… i dansk politik

Ligesom små børn, er journalister optaget af farver og blokke. Derfor vakte det stor opmærksomhed i medierne, da Det Radikale Venstres næstformand i folketingsgruppen Sofie Carsten Nielsen sagde til DR, at hun foretrak Venstres Kristian Jensen frem for Socialdemokratiets Mette Frederiksen. Den fælde behøver vi andre ikke hoppe i.

Når Socialdemokratiet vælger at definere et nyt og andet politisk projekt for dem selv end det, de Radikale og Socialdemokraterne var sammen om, da vi var i regering. Så må vi se til anden side. Radikale Venstre ønsker fælles europæiske løsninger, økonomiske reformer, udviklingspolitik og vi vil ikke sætte folk i stadig snævrere kasser. Christiansborg skal ikke beslutte hvilket tøj vi må gå i, eller hvor og hvornår vi må bede. Vi skal væk fra en udlændingedebat, der handler om, hvad man ikke må, og hvem der er dansk. Vi skal stille ens krav til hinanden uanset om vi hedder Mette eller Muhammed.

I forhold til velfærdspolitikken og den grønne omstilling, har Radikale stadig mere tilfælles med Socialdemokratiet, men også Enhedslisten, Alternativet og Socialistisk Folkeparti, end med Venstre. Fordi sammen ser vi mod fremtiden. Danmark skal være ambitiøse på den grønne omstilling, det skylder vi de kommende generationer. I Danmark skal ens muligheder ikke være bundet af hvem ens forældre var, men vi skal sikre reelt lige muligheder for alle og investeringer i uddannelse hele livet.

Radikale er ikke smedet sammen med et bestemt parti, men samarbejder med dem, der vil gennemføre den samme politik som os. Det handler om, hvilken politik vi kan få gennemført og derfor er det godt, at polygami er tilladt i politik.

blokpolitik, danmark, danske medier, Radikale, Radikale Venstre, sofie carsten nielsen

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *