Hvorfor stiller jeg op som spidskandidat til Europa-Parlamentsvalget for Radikale?

Jeg blev i 2014 valgt som første suppleant til EU-parlamentet og stiller nu op som spidskandidat for Radikale Venstre til Europaparlamentsvalget i 2019.

Jeg tror på, at Europa er vores nøgle til at forandre verden. Danmarks indflydelse vokser med Europa. Vi er stærkere sammen. Derfor tror jeg på EU – og derfor er det europæiske centralt for mine politiske aktiviteter.

Af samme grund har det europæiske samarbejde været centralt i mine 10 år som dansk diplomat – og det er også det jeg vil kæmpe for/søge at fremme mest muligt som kandidat for Radikale Venstre.

Derfor stillede jeg op i 2014 – derfor stiller jeg nu op som spidskandidat.

Som spidskandidat kan jeg sikre et godt Radikalt valg den 26. maj 2019…

Mine resultater fra tidligere kampagner har vist, at jeg kan løfte ansvaret ved at stå i front ved valgkampen til Europa-Parlamentet. Ved gentagne valg har jeg leveret betydeligt over forventningerne. Det vil jeg kunne gøre igen. Det har vi brug for, at Radikale gør i 2019 så vi kan bevare et Radikalt mandat i Europa-Parlamentet.

Jeg blev i 2014 første suppleant til Europa-Parlamentet, selvom jeg var ny som kandidat og i partiet. Efter EP-valget i 2014 blev jeg opfordret til at stille op til Folketinget og har siden december 2014 været folketingskandidat i Horsens i Østjyllands storkreds. Jeg blev i 2017 valgt ind i Københavns Borgerrepræsentation, og nu ønsker jeg at blive Radikales spidskandidat til Europa-Parlamentsvalget. Det er vigtigt for mig, at Radikale stiller med så mange kvalificerede kandidater så muligt til alle valg – ellers bliver den radikale holdning ikke hørt.

Mine gode resultater ved valgene tror jeg stammer fra, at jeg opleves som en klar og markant radikal stemme, som folk kan huske efter en debat. Jeg har et stærkt netværk via de sociale medier både Twitter og Facebook, hvor jeg aktivt tager del i debatten og promoverer Radikal politik.

…fordi måske er jeg ny i den brede offentlighed, men jeg har bred faglig erfaring og politisk engagement med det Radikale bagland.

Med 10 års professionel erfaring fra Udenrigsministeriet, hvor jeg bl.a. har arbejdet med EU-politik, handelspolitik, fulgt udviklingen i Mellemøsten og Nordafrika tæt, bl.a. under det arabiske forår, fulgt arbejdet med demontering af det syriske regimes kemiske våben samt været diplomat for Danmark i udlandet, har jeg en stor faglig ballast, jeg kan trække på. Trods dette, er jeg stadig at betragte som ny på den nationale politiske scene. Jeg kommer også til at være ny i Europa-Parlamentet, men jeg har den baggrund og professionelle erfaring og ballast, som arbejdet kræver. Jeg vil gå til arbejdet med masser af energi og ideer.

Jeg har desuden allerede et bredt netværk med vores progressive allierede i ALDE – både blandt de folkevalgte og blandt partiorganisationer, hvilket jeg har etableret gennem mit formandskab for Dialogforum for Europapolitik, men også gennem mit meget aktive europæiske engagement. Jeg har et således et aktivt netværk, som jeg har kunnet trække på bl.a. for at sikre Morten Østergaards og Sofie Carsten Nielsens deltagelse ved et stort vælgermøde i Paris under Macrons præsidentvalgkamp.

Fra mit arbejde i landsorganisationen kan jeg nævne, at jeg har været medlem af Københavns Storkredsbestyrelse siden 2013, hvor jeg også blev valgt som suppleant til og siden medlem af Hovedbestyrelsen fra 2013 til sommeren 2018. Jeg blev i samme årrække valgt ind i skrivegrupper for holdningspapirerne om persondata, deleøkonomi, samt til det europapolitiske programudvalg. Jeg var medlem af internationalt udvalg 2013-2014. Samlet set har jeg i Radikale været aktiv – ikke kun lokalt men i hele landet. Det brede engagement i Radikale Venstre har givet mig en stor berøringsflade med de radikale græsrødder. Jeg har derfor et godt kendskab til medlemmernes ønsker og holdninger.

Med mig som Radikale Venstres spidskandidat, får du en energisk og engageret kandidat, der vil prioritere samarbejdet med dig mellem valgene – fordi Danmarks europæiske parti skal være europæisk engageret på alle niveauer. Radikale Venstre skal sikre, at den Europæiske Union bevæge sig i den rigtige retning med din medvirken og og med din hjælp.

 

Radikale delegation med Vestager ved ALDE kongres, Warszawa

Radikale delegation med Vestager ved ALDE kongres, Warszawa

Kategori: , ,

Efterlad en kommentar