Hvordan skal dit barn vide sig elsket – hvis dets køn er dets vigtigste egenskab?

Karen 5 år
På hjemmesiden min-mave.dk er der en profil, som beskriver hvordan hun ønsker sig en dreng efter 3 piger. Profilen skriver et indlæg om det ønske og mange byder ind med forståelse og gode råd, desuden spørger profilen til muligheder for IVF-behandling i Rusland og Cypern. Hvordan man kan få mulighed for at kønssortere mellem fostre, så man kan være sikker på at man får “det rigtige” køn. 
Jeg forstår ikke hvordan kan forældre være så egoistiske? Hvordan skal dreng 1-2-3 eller pige 1-2-3 og især nummer 3 eller nummer 4 føle sig ønsket, når forældrene bliver ved med at prøve indtil de får det rette køn? Eller tager til udlandet for at sikre at de får det rette køn?
 
Så rend og hop med jeres ideer om, at det kun er noget som vil kunne ske i Indien og i Kina. Nej den slags ideer om, at piger eller drenge er mere værd end det modsatte køn – og et rask barn uanset køn ikke alene er godt nok – de lever også i Danmark.
 
Har du læst Lise Nørgaards erindringsbog: Kun en pige? Den beskriver faderens utrolige skuffelse da Lise fødes og da Lises søster Gerda bliver født. Til gengæld er lykken gjort da lillebroren Kaj fødes.
Hvordan skal din pige eller dreng, som var nummer x i rækken indtil I fik det modsatte køn føle sig elsket for hvem de er, når det eneste de var var endnu en fejl-levering? Nej, du var ikke god nok fordi du var kun en pige eller en dreng. 
De sidste 100 års ligestilling med stemmeret og kamp for ligeløn har ikke været forgæves, men vi skal fortsætte med at kæmpe for, at vi ikke elskes mindre fordi vi er drenge, piger eller noget midt i mellem. Den kamp kæmpes også ved at sige fra overfor vores venner og forklare, at de ikke alene skal elske deres børn, men vise gennem deres handlinger, at de elsker dem uanset hvilket køn de har.
Skrevet med stor kærlighed til min mor og min far – og mange tanker til min morfar, der spurgte min mor i barselssengen om min far ikke var skuffet over jeg var en pige. Det har jeg aldrig nogensinde været i tvivl om, at min far eller mor ikke var.

Efterlad en kommentar