Første Cryptoborgen på Christiansborg den 9 maj 2016

FrejaWedenborg_2016-Apr-16

– Fordi kryptering er helt grundlæggende for ytringsfrihed og demokrati, men også beskyttelsen af whistleblowers begynder her. Cryptoborgen vil gøre os i stand til at skrive, tale og lytte sikkert.

Pressemeddelelse:

“En række partier inviterer, inviterer sammen med en række cryptoheroes til konference på Christiansborg om digital sikkerhed.

Enhedslisten, Alternativet, Radikale Venstre og SF inviterer mandag den 9. maj kl. 16-18 alle partier og ansatte på Christiansborg til konference om kryptering af digitale informationer.

Konferencen kommer i anledningen af den store fokus på whistleblowers og overvågning af vores digitale liv. Vi vil styrke debatten om hvordan vi kan gøre mere for at beskytte os selv mod digitale overgreb, samt beskytte retten til privatliv.

Til hjælp og undervisning på dagen vil Freja Wedenborg og hendes Cryptoheroes, Peter Kofod og Henrik Kramshøj, være til stede til at lære fra sig om, hvad vi kan gøre for at sikre os endnu bedre.

Alle MF’ere og ansatte på Christiansborg er velkomne til at deltage i arrangementet, herunder pressen.

På vegne af:

Rune Lund (EL), Rene Gade (Alt), Karen Melchior (B) og Lisbeth Bech Poulsen (SF)

Rune Lund, IT-ordfører for Enhedslisten, udtaler:
– Jeg glæder mig til at deltage og lære mere om, hvordan jeg beskytter mine egen computer og telefon. Et cryptoparty er den perfekte anledning til det. Når vi samtidig arrangerer det på Christiansborg, så sender vi også et politisk signal om, at det er vigtigt at beskytte privatlivet, kæmpe for frihed på nettet – og beskytte os mod firmaer, der vil tappe alle vores oplysninger og efterretningstjenester, der lytter med på alt.

René Gade, ordfører for digitale frihedsrettigheder for Alternativet udtaler:
– For Alternativet er retten til fortrolig og sikker kommunikation helt central. Jeg forventer, at vi med et cryptoparty på Christiansborg kan styrke politikernes digitale engagement og vidensniveau. Vi skal nemlig være meget skarpere til at sikre borgere og virksomheders digitale frihedsrettigheder.

Ida Auken:
– For Radikale Venstre er kryptering helt grundlæggende for ytringsfrihed og demokrati, men også beskyttelsen af whistleblowers begynder her. Cryptoborgen vil gøre os i stand til at skrive, tale og lytte sikkert.

Lisbeth Bech Poulsen, retsordfører for SF udtaler:
– Vi ønsker at sætte fokus på overvågning, retten til privatliv og på digital sikkerhed. Derfor har SF, sammen med en række partier og nogle seje it-personer, lavet en konference, hvor vi håber at se mange og hvor vi forhåbentlig kan fortsætte det arbejde sammen med endnu flere mennesker.

Kategori: ,

Efterlad en kommentar