Det er børnene, som det handler om. Ikke børnefamilierne.

Hvis man spørger dig hvor tit du tager opvasken, så svarer du nok lidt vel optimistisk. Sådan er det også hvis du spørger mig om hvor mange timer, som jeg arbejder. Det er helt naturligt. Børnefamilierne har svært ved at få hverdagen til at hænge sammen siger de tit. Alternativet begynder at tage om 30 timers arbejdsuge, fordi vi tror, at vi arbejder meget i Danmark. Men det er ikke timetælleri, som fjerner stress fra din hverdag.

I Danmark arbejder dem af os, som er i arbejde, i følge OECD’s tal i gennemsnit under 35 timer om ugen. I andre lande arbejder man mange flere timer. Vi skal sørge for, at de offentlige daginstitutioner har åbent, så det passer til vores dagligdag, at der er tilstrækkeligt med uddannet personale, og at vores skoler har en kvalitet, så vi ikke vælger folkeskolen fra. Så begynder hverdagen at hænge sammen igen

Her skal vi særligt støtte de enlige forældre. de bredeste skuldre skal bære mest. Sådan er det bare ikke i praksis. Det handler om ret og rimelighed Fordi mange har svært ved at hverdan til at hænge sammen, og alligevel betaler enlige forsørgere 60% i skat af sidst tjenste kroner og mister den hjælp de har brug for. Det er vigtigt, at vi ikke kun ser på børnefamilierne, hvor der trods alt er to om fornøjelserne og om arbejdet.

Det handler om at sikre børn et godt liv. Et liv hvor deres baggrund ikke afgør deres fremtid. Det er børnene, som det handler om. Ikke børnefamilierne.

Efterlad en kommentar