Danske medier link til hinanden.

PhotoFunia-1431447099

En gang for alle: Avisers hjemmesider er ikke som de trykte aviser, man kan indsætte hyperlinks… lær det nu en gang for alle: lav links til hinandens artikler og de steder, hvor vi som læsere kan finde den oprindelige information, som I omtaler.

Se dette eksempel fra Politiken:
Dagbladet Information kunne i efteråret berette, at der tegner sig et flertal i Folketinget for at forbyde forsikringsselskabernes indsigt i familiesygdomme. Det skal give raske mennesker, der har været afskåret fra at tegne en forsikring på grund af sygdom i familien, mulighed for at forsikre sig.

Ja, og et link til Information atiklen? Så journalister, min sympati når I brokker jer over, at Google og Facebook ejer jer kommer snart til at ligge på et lille sted….

Det der internet og hvordan det virker. Måske man kunne overveje at inddrage det i redaktionerne og journalistuddannelserne. Sådan mere end bare som noget teoretisk udefrakommende? Det er da jeres levebrød og jeres fremtid..

Er I ikke rykket videre end 2008? ? Videnskabsfolk kan godt linke til hinanden. Det hedder fodnoter. Det der I bedriver til tider, ikke den her Politiken artikel dog, smager mere af plagiat end egen produktion. Og det er i hvert fald ikke kollegialt overfor de kollegaer, som I citerer uden at give læseren mulighed for at gå direkte til kilden. Kom nu videre end 2008, det er ikke links, som er illoyale, det er de manglende links, som er både illoyale og ukollegiale. Og fandens irriterende for jeres læsere.

Kategori:

Efterlad en kommentar