Skip to main content

Anbefalinger til et besøg i Paris for to eller flere.

Anbefalinger til Paris? Jeg har boet 4 måneder i byen og besøgt den en del gange efterhånden. Her er lidt både til en romantisk tur for to, og for en børnefamilie med småbørn. Det er nemlig de to, som har spurgt på forskellige tidspunkter. (De fleste links er til engelsksprogede sider, så klik roligt).

Bastille Pladsen og Marais
Nær Bastille pladsen gemmer der sig en traditionel fransk restaurant Chez Paul (hvor meget mere fransk kan det blive?) indretningen er hyggelig med både pladser oppe og nede. Maden er rigtig god. Kvarteret er ikke så interessant, hvis ikke man har lyst til at gå i byen og drikke billig alkohol. Til gengæld hvis man er til opera og ballet, så kan man nå en forestilling inden maden måske. Paris’ opera ligger nemlig næsten lige om hjørnet på Bastille pladsen.

Om dagen kan det anbefales at besøge den fine lille havn Bassin de l’Arsenal med park, som ligger nedenfor Bastille pladsen. Tag dog picnic med, da du kan ikke købe noget der nede. Havnen er en del af Canal St Martin er god at gå langs, men så skal man starte oppe fra Place de la Republique, sjovest når der er vand at se på.

Husk at gå forbi Place des Voges i Marais, som er super fin at besøge, lege og sidde i. Til børn er der både sandkasse, springvand og duer til at lege med. Jeg ville ikke spise på cafeer eller restauranterne på selve pladsen. Der er også en del gallerier langs kanten at kigge i. Jeg kan anbefale den cafe/bar på hjørnet af lille gade (Rue de Birague) op mod Saint Paul metrostationen  og Rue Saint Antoine. På Rue de Birague kan jeg også anbefale at man kigger ind hos Galerie Ubu, hvor jeg er kommet til at købe en del øreringe, som jeg stadig går tit med her flere år efter.

Generelt er Marais kvarteret rigtig fint med mange tøjbutikker og cafeer. Hvis man er til tærter både de søde og salte, så er Le Loir dans la Theiere et godt sted. De har også salater, og kaffe udover tærterne og teen.

Legepladser i og omkring Marais.
Paris er tætbefolket, så der er også brug for grønne åndehuller selv midt inde i byen. Nogle af dem har også legepladser, franske TimeOut har lavet en liste over 20 af dem som ligger i og omkring Marais. Der skjuler sig en fin lille park med legeplads i Square Charles-Victor Langlois og en endnu større park lidt længere væk ved Square du Temple.

Ile Saint Louis
Lige syd for Marais ligger Ile Saint Louis, som er fin at gå rundt i og har den fineste is (og derfor også lange køer) og man kan gå hen på Ile de la Cite, hvor Notre Dame ligger.

Jardin des Plantes og Place Monge
Place Monge har et hyggeligt marked og kvarteret er hyggeligt. Der ligger Rue Moufttard med restauranter og resterne af en romersk arena i nærheden. Jardin des Plantes er en fin gammel og stor botanisk have.

anbefalinger, canal saint martin, ile de louis, marais, paris, personlig, turist

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *