Åbenhed giver dig mulighed for at kæmpe for lige løn

coins nail polish hand

Jeg så idag, at Obama på tirsdag d. 8. april vil gøre det muligt for alle under føderale kontrakter at drøfte og dele hvad de får i løn. Det giver mulighed for at opdage, at man bliver underbetalt og så får man mulighed for at gøre noget ved det.

Der er endnu mellem 13 og 17 procent lønforskel mellem mænd og kvinder på hele arbejdsmarkedet i Danmark i mændenes favør viste en rapport om lønforskellene mellem mænd og kvinder i industrien, som Det Nationale Forskningscenter for Velfærd (SFI) har foretaget for Beskæftigelsesministeriet i 2013, skrev Berlingske Tidende i en artikel den 18. september 2013.

Penge, løn og formue er noget privat for de fleste, men på en arbejdsplads og i et samfund mener jeg at det er vigtigt at vi har adgang til at sammenligne lønniveauerne, sådan at man har mulighed for at sikre lige løn for lige arbejde.

Noget som EU har været med til at sikre i Danmark i øvrigt.

Da jeg var tillidsmand i Udenrigsministeriet drøftede vi om der skulle være adgang til at se hvad ens kollegaer fik i løn. Det mente og mener jeg at der bør være, som minimum i en anonymiseret form. Fordi det giver mulighed for at vi som arbejdstagere kan kigge arbejdsgiver over skulderen og sikre at den løn, som vi får stemmer overens med kvalifikationer og det arbejde der udføres.

Jo mere åbenhed omkring løn desto bedre, sådan at forhandlingerne om løn giver lønmodtager bedre forhandlingsmuligheder. Derfor vil jeg mene, at man i EU institutionerne burde indføre så meget åbenhed omkring løn så muligt, og sikre at der ikke er unødvendig hemmelighedskræmmeri om lønnen også hos virksomheder, der arbejder for Europa-Parlamenet, Rådet eller Kommissionen.

Kategori: , ,

1 Comment

  1. Eva Jensen den 19. april 2014 kl. 14:44

    Åbenhed er altid godt, da det sikre at folk ikke bliver snydt, hvad enten det er løn eller noget helt andet.

Efterlad en kommentar