We’ve got 99 problems but the EU ain’t one

99 dage til EP-valget den 26. maj. We’ve got 99 problems but the EU ain’t one.

Verden i 2019 er ikke på vej et godt sted hen. Demokratiet er under pres af hvad Viggo Hørup ville kalde vitterligt vås. Vi synes ikke længere at kunne orientere os, og mister blikket for hvad der er vigtigt og hvad der ikke er. (For mere om vitterligt vås tjek pamfletten Radikal, som Sofie Carsten Nielsen har skrevet med Rune Christiansen og professor Peter Lauritsen.)

I en tid hvor jeg er bekymret over hvor politik er på vej hen. Er der for mig kun et valg: At være endnu mere med. Jeg vil lytte mere. Gøre mere. Jeg tror på at engagement er vigtigt. Dem, der stiller op kan vælges. Dem, der stemmer tælles.

Der er masser af problemer, men EU i sig selv er ikke et af dem. Tværtimod er EU redskabet til at løse mange af problemerne og verdens problemer løser sig ikke selv, hvis vi bare kigger den anden vej længe nok. Derfor skal vi handle. Det gør vi bedst i EU.

Danmark står stærkere i EU. Samarbejdet gør os bedre i stand til at tage ordentligt imod flygtninge, sætte grænser for techindustrien eller skatteunddragelse eller løse klimakrisen.

Vi skal også handle fordi vores menneskeskabte verden af samarbejde og rettigheder er skrøbelig. Hvis ikke vi kæmper hver dag for at bevare den.

Jeg håber, at du ikke vil lade dine frustrationer dominere og blive til apati. Husk at håb kan tændes lige så let som had. Derfor håber jeg også, at du vil følge med i min kampagne frem til Europa-Parlamentsvalget den 26. maj.

Bedste hilsner

Karen

PS. Hvordan påvirker EU vores dagligdag? Hvordan påvirker det vores job, vores familier, vores sundhedspleje, vores fritidsaktiviteter, vores rejser, vores sikkerhed, vores valg som forbrugere og vores sociale rettigheder? Og hvordan er EU til stede i vores byer, storbyer og regioner? Hvis du vil kende svarene, så tjek dette samarbejde, som Det Europæiske Regionsudvalg har med Europa-Parlamentet i forbindelse med valget til Europa-Parlamentet med en portal med materiale om EU, hvor mere end 75 % er regionsbaseret, og viser hvordan EU gør en forskel hos dig. Indholdet er også tilgængeligt via Citizens’ App.

Kategori: , ,

Efterlad en kommentar