Voteman – humor er svært. Måske bare lade være?

Fullscreen capture 12052014 235407.bmp

Hvad skal jeg sige Boller fra Kohberg? Humor er svært. Mislykkes tit. Især hvis man prøver at lave noget, som man tror andre gerne vil have.

Hvis man laver noget, som man selv mener er sjovt, så er man godt på vej. WulffMorgenthaler har både pik, patter, vold og blod, men på en helt anden måde end Voteman-videoen. Selvsving er sjovt, men ikke politisk korrekt. Jeg har ikke set ret meget af Yallahrup Færgeby, men tror den nok er en del sjovere end Voteman.

Voteman videoen udviser et kvindesyn, som er udtryk for et pornofixeret medie- og kvindebillede, som er alt for accepteret i Danmark. Det er ikke nødvendigt eller ok med 4 kvinder, der seksuelt servicerer Voteman for at videoen fungerer. Pointen med James Bond Voteman kunne være vist meget mere elegant og meget noget mindre kvindefornedrende. Men det gjorde dem, der lavede videoen ikke, fordi de tænkte det var ok at fremstille kvinder på den måde. Selv South Park-klippet, Vote or Die som videoen ser ud til at være inspireret af, har en mere ironisk distance end kopien.

Voteman-videoen er ikke ret sjovt. Vittigheder, som falder til jorden er tåkrummende pinlige. Sexistiske tåkrummende videoer… man burde stoppe sig selv inden man når så langt. Det handler ikke om censur eller selvcensur, men bare at man tænker sig lidt om inden man dummer sig.

Folketinget er ikke de eneste, som har haft mere eller mindre vellykkede videoer målrettet “de unge vælgere”, Europa-Parlamentet har en video, men den har i det mindste en selvironisk distance om at “her prøver vi at lave noget som vi tror de unge vil have”, som Voteman mangler fuldstændigt.

I øvrigt det her var det forrige forsøg, som Folketinget havde med en stem-til-valget-video / hvordan stemmer man, ikke sjov, men da uskadelig:

Laver straks en blog-post med de videoer, som jeg godt kan lide :-)

Kategori:

Efterlad en kommentar