Skip to main content

Lær af Center for Voldtægtsofre – Nordjyllandspoliti nok ikke undtagelsen

“6. Tænk på din fremtoning over for andre – både i det, du siger, og hvordan du ser ud. Selv om det er en dag med fest og løssluppenhed, kan udfordrende påklædning og en hurtig bemærkning blive misforstået. ”
Syv råd: Sådan overlever du karneval

Desværre er det ikke Nordjyllands Politi og Aalborg Karneval, som er undtagelsen. Men Center for voldtægtsofre. Voldtægt rammer flere end du tror. Det er ikke manden bag busken, men den søde fyr ved baren.*

Måske Nordjyllands politi skulle tage ned og tale med
Center for voldtægtsofre i Aarhus om hvordan man håndterer forebyggelse af voldtægt og omtale af voldtægter? Både Nordjyllands Politi og Aalborg Karneval bør lære af centerets kampagner og tilgang til den forbrydelse, som voldtægt er.

Centeret har netop lavet en imponerende god kampagne… Stop voldtægt kampagnen 2015, som er inspireret af den amerikanske Make Your Move” kampagne fra 2014.

Centeret holder kurser for fagfolk, som i deres arbejde kvinder eller mænd, der har været udsat for seksuelle overgreb? Kurserne omfatter også supervision og rådgivning omkring de ramte. Endelig er man velkommen til at kontakte centeret, hvis man har spørgsmål om seksuelle overgreb.

I Centerets folder til fagpersoner (pdf) kan Nordjyllandspolit læse om, hvad de kan gøre, når de møder voldtægtsramte.

*Og ja desværre flere mænd end kvinder

kampagner, nordjylland, råd, voldtægt

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *