Valgt til Hovedbestyrelsen for Europabevægelsen

its better to be on the inside
Sidste år sad jeg til møde i internationalt udvalg i Radikale Venstre og kunne i pauserne se på Twitter, at der samtidigt var landsmøde i Europabevægelsen. I Nyborg havde vi en diskussion om vigtigheden af EU og hvordan vi skulle sikre Radikal repræsentation i Europa-Parlamentet fra 2014. Jeg sad og blev bekymret for om der overhovedet var Radikale tilstede ved landsmødet i København. Det var der heldigvis. Sofie Carsten Nielsen blev valgt ind til Europabevægelsens Hovedbestyrelse.

Siden 2013 er der løbet meget vand under broen. Radikale Venstre er nu i fuld valgkamp med et stærkt hold ledet af Morten Helveg Petersen. Sofie Carsten Nielsen er blevet uddannelses- og forskningsminister. Jeg er blevet EP-kandidat, taget orlov fra Udenrigsministeriet og formand for EU-arbejdsgruppen i Radikale Venstre i et forsøg på at binde kampagnerne og landsorganisationerne sammen. Lidt sværere gjort end sagt, men jeg er glad for at have kontakter i alle lag af organisationen.

I dag var der endnu engang landsmøde i Europabevægelsen og i Internationalt Udvalg. I år valgte jeg at blive i København for at deltage i Europabevægelsens landsmøde og opstille til Hovedbestyrelsen.

På trods af at jeg på grund af min valgkamp ikke har været så aktiv i Europabevægelsen, som jeg egentligt gerne ville, og at først på dagen meldte mit kandidatur, så fik jeg stemmer nok til at blive valgt ind i Hovedbestyrelsen. Passende for et politisk parti med fokus på europæisk samarbejde blev også Morten Helveg Petersen valgt ind in absentia, mens Sofie Carsten Nielsen ikke genopstillede.

Jeg er enormt taknemmelig for valget og jeg glæder mig til at arbejde sammen med dygtige og passionerede personer fra hele det politiske spektrum. Arbejde for et demokratisk EU og et stadig stærkere fællesskab mellem de europæiske folk.

Det betyder også kritik af EU-samarbejdet og institutionerne. Det danske EU medlemskab er nu mere end 40 år gammelt. Derfor er det på tide at tage fløjlshandskerne af og gå i kødet på absurditeterne og det forældede institutioner. Vi har brug for et demokratisk EU, hvor vi som borgere kan holde politikerne til ansvar for deres valg.

Efterlad en kommentar