Tysk valgdag – spitzenklasse dækning

tyskvalgfestDe danske mediers dækning af det tyske valg har været en fornøjelse. For en gang skyld får et udenlandsk valg, som ikke er amerikansk præsidentvalg, lidt mere end 30 min samlet dækning.

At det lige er Tyskland siger mange nu kun er naturligt, men sådan ville det ikke have været for bare 5 år siden. At danskerne har fået øjnene op for Berlin og Hamborg har hjulpet. Det samme den stigende tyske økonomiske styrke. Måske har livlige og kloge Lykke Friis hjulpet tingene på vej, men tror selv ikke hun kunne have gjort det alene. Andre siger, det skulle være meget mere når man ser på den betydning som Tyskland har for Danmark.

 


For mig beviser den store aktivitet og dækning, at Europa er ved at blive mindre. Vi har indset, at valg i vores nabolande har indflydelse på vores liv, politik og hverdag herhjemme. Vi har en europæisk offentlighed uden, at vi skal sætte os op i et elfenbenstårn for at skrive “A New Narrative for Europe”

Jeg havde fornøjelsen af at være til #tyskvalgfest hos KU i eftermiddag, og til afslutningen af Europæisk Ungdom’s tyskvalgaften i Studenterhuset. Sluttede af med ca. 45 minutter om valget på Deadline. Selvfølgelig fulgte jeg med på Twitter – og postede også en del fra især #tyskvalgfest og kommentarer til DR2 Deadline programmet. Se min Storify for opsamling. (lidt uorganiseret men Storify er blevet endnu sværere at styre)

 

Kategori: ,

Efterlad en kommentar