Skip to main content

Rygter i Bruxelles – EU politikerne skal være nøgne for at skabe opmærksomhed om politik

bunga bunga election poster

Opsigtsvækkende rygter, der på det seneste er begyndt at spredes i EU-parlamentet. Rygterne siger, at flere af EUs stats- og regeringsledere allerede er enige om, at der skal en beklædningsforordning til for Europa-Parlamentet, hvis EU skal overleve.

Medlemmerne af Europa Planementet må maksimum bære tøj på 10% af kroppen. Dog er man ved at undersøge muligheden for at skabe en undtagelse for de ældre medlemmer af parlamentet. Men Kommissionen skal først have fastlagt om denne undtagelse vil være i strid med forbuddet mod aldersdiskrimination.

Der har været plukvis af tiltag i forskellige EU-lande. Italien er et klart eksempel på hvordan Bunga Bunga og Berlusconi har været med til at øge interessen for politik.

Den energiske præsident for Europa-Parlamentet Martin Schultz har også ladet sig inspirere af den danske serie Borgen, som har taget Europa med storm med sine hede sex-scener der ikke tidligere er set i politiske drama serier som Yes, Minister og West Wing. Flere anonyme MEP’er har hørt Schultz tale ophidset om Birgitte Nyborgs kurver, som har vist ham vejen for nye politiske linjer, om hvor vi skal gå bort fra nutidens kropsforskrækkethed.

Ingen konkrete afsløringer – endnu

Planerne for beklædningsforordningen vil man ikke afsløre før det kommende Europa-parlamentsvalg i maj 2014 – og det er der en helt bestemt grund til.

– Det, jeg hører nede i Bruxelles, er, at man ikke vil tale om det på denne side af parlamentsvalget, for det vil gøre kandidaterne nervøse og skeptiske for, om de kan leve op til vælgernes forventinger. Men så snart man er ovre parlamentsvalget, så sætter man processen i gang, og den fysiske træning for at sikre en vis visuel standard.

Det er både med José Manuel Barroso, Angela Merkel og en stribe af de store stats- og regeringschefer, der har den holdning, siger Morten Hoot under der Collar.

Valgminister Margrethe Vestager finder ideen en smule ambivalent.

– Jeg er altid lidt skeptisk, når man stiller krav om hvad folk skal have på. Jeg vil hverken være badeforhæng-, frikadelle- eller bikiniminister. Men de seneste 30-40 år har Folketinget og Europa-Parlamentet fået mindre opmærksomhed fra borgerne. Men på den anden side kunne vi i mit eget parti se denne tendens vende da Zenia Stampe og Jeppe Mikkelsen fik mere taletid. Det sikrede os en borgmesterpost i Rebild da kandidaten poledansede med plakaterne. Desværre endte det også med en brækket arm, men det kan jo ske.

Valgforsker fra Københavns universitet Kasper Midriff Hansen, understreger, at borgerne ønsker at se på noget sexet og smukt. Det kan vi også se på Vild med Dans, hvor de stramme dansekostumer trækker seerne til. Sexede Mie Skov endte jo også med at vinde over Allan Simonsen i sidste ende.

Det kan få betydning for Danmark

Det kan blive til forhøjet fødselsrate for Europa afhængig af, hvordan tingene bliver skruet sammen. Man havde i Barrosos kabinet haft overvejelser om at bruge erfaringerne fra Sex Box tv-showet fra UK, men tænkte det måske ville være for vidt gående for den europæiske befolkning.

Det kommer lidt an på, hvordan forordningen bliver skruet sammen. Men hvis for eksempel krav om burlesque kostumer bliver indskrevet, eller hvis man begynder at ændre på den positionelle fordeling i parlamentetssalen og i ministerrådet etc., vil det kunne betyde traktat ændringer.

– Så kunne det meget vel komme til at betyde noget for Danmark, og så skal vi til igennem hele den der traktat-godkendelsesproces igen, lyder det bekymret fra Morten Messerschmidt.

En traktatændring vil efter alt at dømme skulle til folkeafstemning i Danmark. Før det overhovedet kommer så vidt, skal de europæiske statsledere sige god for planerne, og det synes de allerede enige om ifølge rygterne.

Europa-parlamentsvalget finder sted i maj 2014.

ep2014dk, eupol, morten messerschmidt, nøgenhed, spoof, vestager

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *