Svenske kanelsnegle. ICA opskriften fra sju sorters kakor.

Her er den bedste opskrift på kanelsnegle, som jeg kender. Uden æg i dejen, men med kardemomme. Bare fordi og fordi så har jeg den til næste gang, hvor jeg desparat leder mine bagebøger igennem for at finde den der opskrift på kanelsnegle, som jeg har et sted. Hmmm men nej det har jeg ikke, fordi den stammer fra Sju Sorters Kakor, som min veninde jeg delte lejlighed med mens jeg gik på universitetet havde, men nu har mistet.

Opskriften er fra ICA, den svenske supermarkedskæde og er derfor på svensk.

Tillverka utsökta och goda kanelbullar med detta perfekta kanelbullerecept. Kanelbullarna blir stora, mjuka och får en god smak av sin fyllning som består av kanel, smör och socker.

Ingredienser (Portioner: 20 st)
1/2 paket jäst (à 50 g)
50 g smör eller margarin
3 dl mjölk
1/2 dl socker
1 krm salt
8 dl vetemjöl

Fyllning
50 g smör eller margarin
2 tsk malen kanel
1/2 dl socker

Pensling
ägg
pärlsocker

Smula jästen i en bunke. Smält matfettet i en kastrull eller i en skål i mikrovågsugnen på full effekt (max 800 W) ca 30 sek. Tillsätt mjölken och värm till fingervarmt, 37°C. Häll lite av degvätskan över jästen och rör tills den löst sig.

Tillsätt resten av degvätska, socker, salt och nästan allt vetemjölet, spara lite till utbakningen. Arbeta degen smidig för hand eller i maskin tills degen släpper bunkens kanter. Låt degen jäsa övertäckt ca 30 min.
Rör matfettet smidigt med socker och kanel till fyllningen.

Ta upp degen på arbetsbänk och knåda den smidig med resterande mjöl. Kavla ut degen till en platta, ca 30×40 cm. Bred på fyllningen och rulla ihop från långsidan. Skär rullen i ca 2 cm breda bitar. Lägg bitarna med snittytan uppåt på en bakpappersklädd plåt eller i bullformar av papper.

Låt bullarna jäsa under bakduk ca 20 min. Pensla bullarna med uppvispat ägg och strö över lite pärlsocker. Grädda bullarna mitt i ugnen i 250°C, ca 8 min. Låt kallna på galler under bakduk innan de packas i påse eller burk med lock.

(Nej de ender ikke med at se ud som på billedet, hvis du følger opskriften, men billedet var så fint. Erstatter med et af mine mere almindelige kanelsnegle, når jeg engang får bagt…)

Kategori:

Efterlad en kommentar