Skip to main content

Smukke smykker – Birita á Mýrini og Mette Saabye

090

En lille post om et par af mine yndlingssmykkekunstere. Mette Saabye, Birita á Mýrini og Nicolai Appel. Jeg holder meget af fine smykker og køber eller ønsker mig dem til særlige lejligheder.

Da jeg gik i 9. klasse og i gymnasiet gik jeg til smykkefremstilling på ungdomsskolen, siden har jeg været meget interesseret i smykker, design og fremstilling af smykker. Jeg overvejede lidt at blive guldsmed, men læretid og vanskeligheder ved at tjene til dagen og vejen fik mig til at blive ved det sikre og læse jura, så kunne jeg altid lave smykker i fritiden. Det blev nu aldrig til noget. Men interesseren er der endnu.

Den gang fik jeg øjnene op for Mette Saabye på kunsthåndværkermarkedet ved Vor Frue kirke. Da hun lavede den fantastiske serie Drops of Dew. Men helt fascineret var jeg også af hendes udstilling “I Virkeligheden”Kunstindustrimuseet sammen med Louise Hindsgavl, hvor Mette lavede serien In Reality.

Mette Saabye har nu en lille guldbladsbelagt butik inde i Studiestræde 25B, som altid er en fryd at besøge. Jeg har købt 2 par øreringe hos Mette Saabye og fik en fin halskæde i 30 års fødselsdagsgave af min mor, men ellers har jeg mest beundret og talt med Mette Saabye. Længe. Utrolig tålmodighed og venlighed fra Mettes side.

Da jeg fik mit job i Udenrigsministeriet i 2005 fejrede jeg det ved at købe en fin forårsring i guld af Nicolai Appel, som jeg mødte inde på Kunsthåndværkermarkedet ved Vor Frue kirke. Det blev ikke af min første løn, men lidt på forskud. Men fin er den og et minde om overgangen fra “ung” studerende til “voksen” ansat.

Da jeg arbejdede på ambassaden i London, arbejdede Birita á Mýrini, hun er uddannet som guldsmed i København i 2009, men flyttede i 2010 til London. Hun laver nogle meget fine og lette smykker. Jeg endte med at købe 3 af hendes guld dråbe ringe, som jeg næsten altid har på eller kombinerer med mine andre ringe – når jeg altså husker at få taget smykker på inden jeg går ud af døren.

I går kiggede jeg lige ind hos Mette Saabye og fik en snak og kig på hvad hun havde i butikken. På vejen ud kiggede jeg igen på vinduet, og besluttede mig for at købe en ring med en fin grøn glasknapsblomst. Den kan så fint markere en veloverstået Europa-Parlamentsvalgkamp.

Birita á Mýrini, Mette Saabye, Nicolai Appel, smykker

Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *