Så er plakaterne på lygtepæle, vejtræer og hegn, men hvordan kommer de der?

hensynsfulde gader klaus bondomI de Radikale i Hovedstaden har vi hængt plakater op her i nat, men hvor meget arbejde er det lige der ligger i alle de plakater, som hænger ude på gaderne nu? En valgkamp afhænger af mange hundrede frivillige hænder og mange tusinder af timer, som lægges uden løn. Særligt i et parti som Radikale, hvor vi ikke har store interesser eller traditionel støtte fra fagforeninger, så må vi stole på at vi frivillige kan løfte hvad penge løfter andre steder.

1) Det hele starter ved det sidste valg. Når tømmermændene er gået hjem efter valgfesten, så tager vi ud og henter plakterne ned igen.

“Senest 8 dage efter valget skal alle plakater være taget ned. Hvis ikke, kan kommunen i sidste ende gribe ind, fjerne plakaten og sende regningen til kandidaten.”

2) Masonitpladerne stilles til tørre og lægges på lager, så de er klar til næste gang.

3) Når valgkampen forberedes, så bliver der lagt ruter efter hvor de mest sandsynlige “sving”vælgere bor og hvor flest vælgere kommer forbi. De ruter bliver inspiceret, i  København de fleste steder på cykel for at finde de bedste steder at hænge op.

4) Der bliver lavet kort med streger, så man kan se hvilken side af gaden eller pladsen man har fået tildelt. Der står også om de skal hænge på hegn, lygtepæle eller træer. Endeligt hvor mange plakater fra hver kandidat man skal have med.

Tilbage til pladerne og plakaterne

5) Der skal vælges opsætning, motiv og tages billede til plakaterne. Det efterbehandles og godkendes.

6) De gamle masonitplader skal renses for løse stykker gammel plakater. Man kan også vælge at betale for ny masonitplader, eller at få trykt direkte på plastplakater.

7) Plakaterne skal efter trykning hentes og bringe til klister-stedet.

8) Der skal laves tapetklister i spande af 5-10 liter, som s´pensles tykt på plakaterne. Plakaterne foldes og trækker i ca. 10 minutter

9) Plakaterne stryges på masonitpladerne.

plakatklistring (1)

Se også denne video:


10) Plakaterne køres ind i et andet rum, stilles op i små huse for at tørre et par dage.

11) Plakterne bunkes og der bores huller til strips.

(11a ) Hvis man havde været i tvivl om der skal være navn og telefonnummer på selve plakaten, så printer man labels til at klistre på plakaterne)

12) “Strips” indkøbes til at sætte plakaterne op med. Der bruges ca. 3 i gennemsnit til hver plakat, da nogle træer er så tykke, at en enkel strip ikke kan nå rundt.

13) Plakaterne fordeles på ruterne med 30 plakater på hver, sådan at 2-3 mand kan nå en rute rimeligt nemt.

14) Alle venner og familie med lad-, Christiania- eller Sorte-Jernhest-cykler bedes om at udlåne deres cykler en fredag nat…

(CC) attribution by Comrade Foot aka Jens Rost flickr Taken on February 13, 2013

(CC) attribution by Comrade Foot aka Jens Rost flickr Taken on February 13, 2013

15) Vi samles, fordeler ruterne. 16) Bærer plakaterne ned og sætter dem og os på cyklerne ud til ruten. 17) Strips sættes på oppe og nede. Fra bagsiden og med takkerne inderst. — arbejdshænder efter kv13 plakater ****Faktisk aller-aller-smartest at gøre som trin 11), eller 12)**** Man venter til det aftalte eller lovlige tidspunkt, selvom nogle kommer til at glemme, hvad klokken faktisk er… for tidlige KV13 kbh plakater 18)  Træ, lygtepæl eller hegn findes. Brabrand plakat Sander Jensen 19) Der klatres med plakat, balancen og plakaten holdes mens strip trækkes stramt om, så plakaten sidder fast. ****gerne flere plakater samme sted lærte jeg her i nat **** Anna Mee Allerslev Plakat kv13

20) Videre til næste Træ, lygtepæl eller hegn. Gentag trin 18 til 20 til ruten er overstået

21) Tilbage til samlingsstedet, ny rute.

Gentag trin 17 – 21

22 ) Nyd velfortjent: Varm drik, øl, mad, bad, hvile og søvn.

MED ALT DET ARBEJDE GENNEM DE SIDSTE 10 MÅNEDER. SÅ ER DET BRANDÆRGERLIGT AT SE 18 AF VORES DYRT INDKØBTE OG FREMSTILLEDE PLAKATER SPARKET ELLER SLÅET NED ALLEREDE FÅ TIMER EFTER DE BLEV SAT OP.

https://twitter.com/karmel80/statuses/393917667658043392

Hvis de så bare var blevet klippet ned, så kunne de sættes op igen. Men masonitpladen er ødelagt, så den kan ikke bruges næste gang. Og selvfølgelig er plakaten ødelagt med. Strips kan kun bruges en gang. Så på den igen… Øv

https://twitter.com/karmel80/statuses/393918226943320064

 

 

Kategori:

Efterlad en kommentar