Skal politikere gennemtvinge at Facebook og iTunes viser pik og patter?

Art projekt 1

Torsdag den 14. november er Europahuset vært for en debat med Christel Schaldemose og Morten Løkkegaard om censur på nettet.

Jeg er glad for debatten, men den starter skævt. Det vigtige er hvor åbent og frit hele internettet er. Hvor stort et monopol, som enkelte firmaer får. Ikke hvad de tillader bliver lagt på deres tjenester.

Jeg mener ikke der skal lovgives om hvilke bøger eller billeder, som firmaer skal tillade på deres tjenester. At jeg kan være uenig i deres politik er noget andet, det kan jeg som forbruger klage over, men ikke bede om lovgivning for at gennemtvinge.

Sociale medier og IT virksomheder er stadig i deres ungdom og udvikler sig hurtigt, men derfor skal man være opmærksom på deres betydning for samfundet. Vores lovgivning og regulering skal følge med sådan at vi som samfund forholder os løbende til den udvikling vi er en del af.

EU er netop det sted, hvor man kan regulere denne slags fra, mens Danmark er for lille.

De samme regler, som gælder i resten af samfundet, skal naturligvis gælde på nettet med en vis tilpasning, men politikere skal ikke blande sig mere fordi det handler om nettet. Jeg synes, at det er absurd når politikere vil gå ind og tvinge firmaer til at lægge ting på deres sider fordi politikerne mener, at firmaerne censurer. Til gengæld skal der være en regulering af hvor meget monopol enkelte firmaer kan udvikle og fastholde. Vi skal forholde os til, at der er nye og anderledes udfordringer i forhold til det “nye” medie – måske behov for en ny type lovgivning.

Vores privatliv sikres online, ligesom internettet forsat skal være frit og neutralt. En af de nye udfordringer er brug af data om os til markedsføring og masse-overvågning. HER skal vi som politikere blande os og sikre vores rettigheder på nettet. Det udgør rammerne for vores liv, ikke bare salget af en enkelt bog.

Kategori: , , ,

Efterlad en kommentar