Skip to main content
grayscale-close-up-photo-of-human-eye-3732993

Partnervold under Corona – Brev til Von Der Leyen

Jeg har sammen med kolleger fra Europa-Parlamentet sendt et brev til Kommissionen og Rådet om vigtigheden af at beskytte kvinder og mænd, der udsættes for vold i hjemmet. Vi beder om, at de gode tiltag vedtaget i enkelte EU-lande, som fx telefon- eller chattjenester for at yde hjælp til kvinder i fare for vold i hjemmet, kan blive udbredt til andre EU-lande.

Det er nødvendigt, fordi over hele Europa er anmeldelser om partnervold eksploderet i takt med, de europæiske lande har lukket ned og bedt folk om at blive hjemme. Særligt er kvinder ofre for volden.

Sammen med mine parti-kolleger fra Renew Europe i Ligestillingsudvalget opfordrer vi derfor Kommissionen og Rådet til at hjælpe medlemslandende med at dele erfaringer med at beskytte særligt kvinder og børn i fare.

Mine tanker om vold mod kvinder under Corona

Indenfor de seneste uger har vi mange af os mærket, hvor klaustrofobisk vores eget hjem kan føles under karantænen. Jeg tør slet ikke tænke på, hvor belastende og direkte farligt det må være for ofre for partnervold ikke at have et sted at søge tilflugt. Det skal vi give dem.

Det allervigtigste for mig er, at ofre for partnervold ved de kan få hjælp, og hvor de skal henvende sig, hvis de ikke føler sig trygge i deres eget hjem. De skal vide, hvor de kan få hjælp, og hvor de kan søge sikkerhed.

Mere information

I Danmark har vi for eksempel Dannerhuset, som Regeringen med Radikale og en række andre partier har været med til at oprette omkring 55 nødpladser på kvindekrisecentre fordelt over hele landet.

Du kan læse vores brev til Kommissionen og Rådet gennem dette link.

Hvis du vil læse videre om mit arbejde med kvinders rettigheder, så læs f.eks. dette blog-indlæg om kvinder i tech-branchen

corona, femm

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *