Fake news og gammelt fjendtskab – Brev til Von Der Leyen om misinformation

Hamstring og karantæne minder om besættelsen af Danmark, eller Den Kolde Krig i Europa. Tider, hvor man ikke kunne bevæge sit frit eller få adgang til de varer, som man ønskede.

Vi er ikke i krig i Europa, men Coronakrisen minder om krigstid på andre parametre. Desværre. For krisen er nemlig lynhurtigt blevet til en kamp på ord om sandheden.

Kinesiske statskontrollerede medier har haft held med at sprede rygter og fake news, om at virussen i virkeligheden er udviklet i USA og sendt til Kina. Tilsvarende har der hersket konspirationsteorier, om at varer fra Kina kunne bære virussen. Men væsentligst af alt har Kinas nødhjælp til især Italien fået de omfattende europæiske initiativer til at stå i skyggen.

EU skal opruste i kampen mod fake news

Derfor har jeg sammen med 37 kolleger i Parlamentet sendt et brev til Kommissionen og Rådet om, at EU skal gøre sig tydeligere i kampen mod misinformation. Fake news risikerer at så tvivl om europæisk solidaritet. Derfor opfordrer vi Rådet til optrappe den europæiske hjælp til medlemslandene, være gennemsigtig og synlig om sine initiativer og ikke mindst aktivt modarbejde fake news.

Corona kan knække EU

Som jeg for et par dage siden skrev til det radikale medlemsblad radikalt i dette indlæg, så risikerer Corona at knække EU. Det er en hel reel fare. Derfor er det uhyre vigtigt, at vi i denne tid ikke taber kampen om nyhedsstrømmen. Vi skal stå forrest, når vores europæiske naboer kalder på hjælp. Og vi skal råbe højest om at den europæiske solidaritet overlever – selv Corona.

Du kan læse brevet her:

Brev til VDL og Michel om fake news og Corona

Kategori: ,

Efterlad en kommentar