Skip to main content

Rapport: Online kønsbaseret vold og hvordan vi beskytter kvinder og minoriteters ytringsfrihed

Protecting freedom of speech by tackling online gender-based violence

Vi har alt for længe set til, mens kvinder bliver chikaneret, udskældt og truet på sociale medier. Hårdest ramt er de kvinder, som tager aktiv del i den offentlige debat online. Det er både skadeligt for demokratiet, kønsligheden og for den enkelte. 

Som del af mit arbejde med den nye retsakt for digitale tjenester (DSA), har jeg fået udarbejdet en rapport om emnet. Den kommer ind på vilkår kvinder møder på nettet, og de konsekvenser, der følger med. Den kommer også med helt konkrete ændringsforslag til, hvordan vi gennem DSA’en sikrer et mere  rummeligt og ansvarligt internet i fremtiden.

Du kan læse hele rapporten ved at klikke på “Protecting freedom of speech by tackling online gender-based violence“. Rapporten er støttet af en bred vifte af or

ganisationer, som du kan læse om på dette link: https://medium.com/@tacklinggbovinthedsa/tackling-gender-based-online-violence-in-the-dsa-2ec860046e20

I dag, torsdag d. 30/09, afholder jeg en launch for rapporten og for vores nye koalition for beskyttelse af kvinders ytringsfrihed i samarbejde med Amnesty International, Glitch, Hate Aid, Institute for Strategic Dialogue, #ShePersisted Global, SumOfUs og Web Foundation.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *