Invitation: Morten Kjærum taler om EUs arbejde med at sikre de grundlæggende rettigheder for EU borgerne

Den 7. marts har jeg den fornøjelse at være vært for Direktør for EU’s Agentur for Grundlæggende Rettigheder (Fundamental Rights’ Agency (FRA)), Morten Kjærum, når han taler i København om agenturets arbejde med at sætte fokus på vold mod kvinder. Og jeg glæder mig. Som mange af jer nok ved, så har jeg et ømt punkt for menneskerettigheder og jeg har da også selv begået et lille skriv om ligestilling til Kvindernes Internationale Kampdag d. 8. marts, men mere om det senere. Så jeg synes det her er en stor ting at få til København. 

Agenturet har udarbejdet en rapport om vold mod kvinder, som offentliggøres i Bruxelles den 5. marts 2014, lige i rette tid til kampdagen. Rapporten er baseret på interviews med 42.000 kvinder fra alle EUs 28 medlemsstater. Kvinderne er blev spurgt om deres erfaringer med fysisk, herunder seksuel, og psykologisk vold. Men også kvindernes barndoms repressalier, seksuel chikane og forfølgelse, herunder også via nye medier, såsom internettet, er blevet undersøgt. Læs mere om rapporten her.

Men jeg glæder jeg mig til at møde Morten igen og høre mere om agenturets vigtige arbejde. Jeg mødte ham sidst i januar hos den østrigske ambassadør, hvor Morten fortalte samarbejde med f.eks. FRONTEX for at sikre at myndigheder respekterer grundlæggende rettigheder.

morten k

Han blev udnævnt som direktør for FRA i 2008. Han er uddannet cand.jur. fra Aarhus Universitet og har været omkring mange spændende jobs indenfor menneskerettigheder, blandt andet Dansk Flygtningehjælps asylafdeling, det Danske Center for Menneskerettigheder og Dansk Center for Internationale Studier og Menneskerettigheder, så han er en mand, der ved hvad han snakker om. FRA arbejder generelt med at sikre dine og mine rettigheder i EU. Emner som ligestilling, beskyttelse af mindretal og bekæmpelse af hate crimes og vold mod bestemte grupper af borgere er en del af FRAs hverdag. Og jeg er virkelig glad at nogle arbejder seriøst med denne her problemstilling.

Vil du også gerne med, så finder det hele sted d. 7 marts kl. 15.30 i København. Du tilmelder dig på Eventbrite

Efterlad en kommentar