Messerschmidt skal have skolepengene tilbage? Og de danske journalister på EU kursus

Skal Messerschmidt have skolepengene tilbage, eller spiller han med vilje dum?

Jeg tror desværre, at han med vilje misrepræsenterer fakta for egen politisk vinding. Journalisterne bør have et grundkursus i EU ellers ender det med rent mikronfonholderi.

Morten Messerschmidt foreslog fredag, at Danmark tilslutter sig et direktiv, som Tyskland, Nederlandene, Østrig og UK har bedt EU-Kommissionen udforme om restriktioner for sociale ydelser, som EU borgere har ret til at modtage. Kravet stiller han under parolen, Danmark skal have et nyt forbehold.

Hvis Dansk Folkeparti ønsker, at Danmark skal deltage i et sådant europæisk samarbejde, er det ikke en undtagelse, men et stærkere samarbejde, som der skal til. Derfor bør redaktionerne og journalisterne i de danske medier få et kursus i, hvordan EU fungerer, inden de lytter til og gengiver hvad Morten Messerschmidt siger. [EU parlamentet afholder faktisk et kursus for danske og svenske journalister den 28. august, frist for tilmelding den 26. august)

Et mere grundlæggende problem er, at de fire lande ikke har kunnet fremlægge beviser for, at der skulle være tale om problemer, som lægger deres statsbudgetter under pres. Lad os lovgive når lovgivning løser problemer. Lad os ikke lovgive for symbolværdien. At lukke vores grænser og indføre EU-forbehold giver ikke folk deres job tilbage.

Ovenstående blev bragt som læserbrev i Politiken den 21. august 2013.  Se billede af læserbrevet i papirudgaven af avisen her.

Foto School in Löa, Västmanland, Sweden. Barbro_Uppsala, Flickr creative commons

Kategori: , ,

Efterlad en kommentar