Skip to main content

Springer ud som politisk aktiv!

TopbannerRadikaleMagentaJeg er medlem af et politisk parti. Internt i partiet, er jeg valgt til hovedbestyrelsen i min storkreds (Hovedstadens Radikale Venstre (virus på hjemmesiden så I får ikke et link) og deltager i arbejdet i bestyrelsen for min bydel, Kongens Enghave, Valby og Vesterbro.  I går blev jeg også valgt som 3. suppleant til Landsforeningens Hovedbestyrelse. Eksternt er jeg valgt til at sidde i Vesterbro Lokaludvalg.

Men alligevel var det en stor beslutning, at ville stille op til valget til Europa Parlamentet til maj 2014. Efter at have tænkt længe over det og snakket med en del folk i de sidste par dage. Fortalte jeg det  på det konstituerende hovedbestyrelsesmøde i Hovedstadens Radikale Venstre i går aftes. Jeg fortalte det (naturligvis) også på Twitter og på Facebook

Jeg stiller op til valget med personlige stillere efter Det Radikale Venstres vedtægter (pdf). (se nedenfor)
Men jeg vil gerne have flere end 25 personlige stillere og jeg vil også tale med kommuneforeninger, om de vil være interesserede i at indstille mig som kandidat. Når jeg er så ny som aktiv i partiet som jeg er, er det vigtigt for mig at have mange på listen og bredt geografisk fordelt. Derfor til dem af jer som er medlemmer af det Radikale Venstre, Jeg har brug for jer som stillere  Hvis nogen af jer er interesserede I at være stiller for mig, så må I meget gerne sende mig en besked inden 10. maj. Til landsmødet skal jeg så gerne højt på listen når vi når til landsmødet i september – højt i top 5 er planen – om de Radikale landsmødedelegerede vil!

 ….

§ 17

OPSTILLING TIL EUROPA-PARLAMENTSVALG

Stk. 1.

En storkredsforsamling, en kommuneforening eller mindst 25 medlemmer af Radikale Venstre kan senest 4 måneder før det landsmøde, hvor opstilling til EU-parlamentsvalget skal foretages, stille forslag om kandidater til optagelse på den radikale liste.

Stk. 2.

Ved det sidste møde i Hovedbestyrelsen inden det landsmøde, hvor valget af spidskandidater skal finde sted, indstiller Hovedbestyrelsen blandt de foreslåede mindst 5 og højst 10 kandidater til prioritering på landsmødet. Der kan ikke ved landsmødet opstilles nye kandidater til den radikale liste.

Stk. 3a.

Landsmødet vælger en spidskandidat blandt de af Hovedbestyrelsen indstillede kandidater. Valget skal ske med absolut flertal.

Stk. 3b.

Landsmødet vælger derefter 4 kandidater til at besætte pladserne 2 – 5 på listen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *