Skip to main content
Biler ved grænsen

Stands menneskesmuglers udnyttelse af vores åbne samfund

Biler ved grænsen
By Arne List uploaded by Opihuck (http://www.flickr.com/photos/arne-list/3148656022/) [CC BY-SA 2.0 (http://creativecommons.org/licenses/by-sa/2.0)], via Wikimedia Commons
Radikale Venstre vil standse menneskesmugleres udnyttelse af desparate mennesker og vores åbne samfund, men det gøres ved politiarbejde -ikke grænsekontrol. Grænsekontrollen er alene et politisk symbol fra totalitære regimer.

Enhver forbrydelse er en forbrydelse for meget men samfundet uden forbrydelser er et samfund med massiv statskontrol og uden frihed. Nordkorea og DDR havde sikkert meget lave kriminalitetsrater, men ville vi ønske at leve i de lande? Ønsker vi et produktivt og levende land eller ønsker vi et totalitært regime?

I disse dage flyder Twitter og aviser over med artikler og debat om hvor effektiv grænsekontrollen er fordi man har sigtet godt 300 personer for menneskesmugling. Der blev sigtet flere personer for menneskesmugling i 2015, hvor der ingen grænsekontrol var, men naturligvis var politi på arbejde langs motorvejene end i 2016 med stationære hjemmeværns- og politifolk ved grænsekontrol.

Modarbejdelse af menneskesmuglere eller personer uden lovlig indrejse i Danmark var ikke en prioritet i politiarbejdet, så længere folk rejste videre til Sverige. Først da Sverige blev træt af de danske politifolk, der alene vinkede folk videre til Sverige, blev det en prioritet i Danmark.

eu, grænsekontrol, Schengen

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *