Manu Sareen bør selv invitere asylansøgere hjem at bo. Danmark bør tage imod asylansøgere. Hvordan kan vi ellers stille krav til nabolandene?

8309708775_c09f605233_z

“Manu Sareen bør selv invitere asylansøgere hjem at bo” på hendes blog på Berlingske løber
Pia Kjærsgaard endnu en gang med en halv sandhed, løber fra ansvaret og skyder skylden på regeringens politik at der er krige i verden.

Først blev jeg irriteret. Hvorfor stiller hun krav til Manu Sareen fordi at andre åbner op deres hjem gavmildt op? Hvorfor misrepræsenterer hun endnu engang virkeligheden? Hvorfor er Dansk Folkeparti så uvederhæftige?

Så langt så velkendt. Jeg skød irritationen fra mig. Gik på arbejde og fik travlt med at tænke på vigtige ting.

Et par dage efter kom jeg til at tænke på Dansk Folkepartis holdning til om Danmark skal tage imod folk der har brug for beskyttelse. Omkvædet plejer at lyde: “Nej, nej og nej. De skal hjælpes i nærområdet. Ikke mere plads her.”

Jeg forestiller mig Tyrkiet, Libanon, Jordan og Irak tænke, som Pia Kjærsgaard: “Danmark bør selv invitere asylansøgere hjem at bo”. Men det handler jo om mennesker. Ikke om retorik.

Problemet for øjeblikket er ikke at der er for mange flygtninge, som kommer fra Syrien. Nej det helt forfærdende er, at antallet af folk, som flygter fra Syrien er faldet dramatisk. Antallet er faldet fordi lande, som Tyrkiet har lukket sine grænser. Det betyder at børn, kvinder og gamle mennesker er fanget i et land, hvor de bor i ruinbyer. Hvor deres “regering” bomber dem med tøndebomber for at smadre bygninger og byerne. Hvor de piskes, voldtages, får hugget hænder af. I områder bliver alle anderledes tænkende eller troende dræbt. Indespærret i et land, hvor der ikke er mere mad tilbage. Indespærret i et land, hvor man skal krydse snigskytters sigtekorn for at tage sine eksamener og fastholde et håb om en fremtid.

I nabolandene tælles flygtningene ikke i 1000’erne, men i 100.000’erne og 1.000.000’er. Så når de hører os sige, at vi ikke har mere plads så kunne jeg godt forstå hvis de tænker “Danmark bør selv tage imod asylansøgere, der skal have hjem at bo i”.

Vi har brug for at nabolandene åbner deres grænser igen. Syrerne mest af alt. Vi skal hjælpe nabolandene med at tage imod de mange mennesker som har brug for hjælp.

Vi skal finde en solidarisk løsning i EU, så ikke kun Tyskland, Sverige, Frankrig og UK tager imod flygtningene. Så Grækenland, Italien, Malta og Bulgarien ikke skal stå med alle asylansøgerne og lig foran deres dør fordi de ligger yderst.

Ja Manu Sareen bør selv invitere asylansøgere hjem at bo. På samme vis bør Danmark tage imod asylansøgere. Hvordan kan vi ellers stille krav til nabolandene. Hvordan kan vi ellers stille krav til resten af EU?

Danmark bør tage imod de asylansøgere som kommer hele vejen her til. Vi bør tage ordentligt imod dem. Der bliver hverken flere eller færre krige i verden af at vi opfører os ordentligt overfor vores uventede gæster. Lad os byde dem på en kop Gevalia.

Imens skal regeringerne i Europa i gang med at finde en løsning for asylansøgerne i Europa. Imens skal verdens politikere og regeringer sørge for at hjælpe nabolandene med at hjælpe flygtningene der er nået så langt. Imens skal grænserne til Syrien åbnes. Nødudgange til nabolande fra slagtehuset Syrien skal holdes åbne.

Fordi. Fordi det handler om mennesker.

Kategori:

Efterlad en kommentar