Læserbrev i Bryggebladet: Industrihistorien ødelægges, mens nissen med musikanlægget flytter med.

Industrihistorien ødelægges, mens nissen med musikanlægget flytter med.

Lokaludvalget vil plante buske i betonen foran “muren” ved jernbanevognen ud for Halfdansgade. Muren, pladsen og Islands Brygges Lokalhistoriske Forenings jernbarnevogn er noget af den sidste synlige tegn på Bryggens industrielle historie. Det vil blive ødelagt når beton fjernes og bliver endnu et anonymt hjørne af byen med et par bænke og en busk.

Havneparken skal have plads til liv og arrangementer. Betonpladsen, som man vil bryde op bruges flere gange om året til møder, markeder og små festivaler: fra filippinsk-dansk forening til Street Food, hvor arrangørerne nemt men under ordnede forhold kan skabe liv på Bryggen. Når natten falder på slukkes for musikken og der bliver ryddet op.

De organiserede arrangementer står i skarp kontrast til de grupper, som slår sig ned med mobile lydsystemer til langt ud på morgnen. Politiet har ikke mulighed for at hjælpe os beboere. Den eneste effektive løsning, jeg har fundet, er at jeg selv går ned og taler med folk – afhængigt af hvem jeg møder.

Dem, der vækker mig midt om natten, vil være ligeglade med om tanken bag de nye bænke er “en stille oase”. Bænkene vil i stedet ses som et nyt sted for fest og musik. Hvis man ønsker ro på Byggen er løsningen ikke at sætte bænke op, men at se på hvordan Havneparken generelt er indrettet.

Forfald tiltrækker hærværk og giver utryghed. Derfor undrer det, at man prioriterer at bruge penge på at ødelægge Bryggens historie fremfor at bevare hvad vi har opbygget. Havneparken forfalder: To af de høje betonmure med klematis er ved at knække over og er blevet afspærret. De lysblå tegl er der ikke mange tilbage af. De røde mure er ved ikke at være røde mere. Der er allerede mange stille oaser i Havneparken – tænk hvis man satte dem i stand, så vi kunne få lyst til at sidde der igen.

Vi skal udvikle Islands Brygge men med respekt for historien og med omtanke for naboerne.

Læserbrev bragt i Bryggebladet den 29. september 2016: https://www.bryggebladet.dk/artikelarkiv/pdf/bb/2016/15-2016-1.pdf

screen-shot-2016-10-13-at-01-48-29

Kategori: , , ,

Efterlad en kommentar