Skip to main content

Jobopslag: Kommunikationsrådgiver

Er du kommunikationsverdens svar på en svejtserkniv? Vil du være med til arbejde for en ny retning mod et grønnere, friere og stærkere Europa? Kan du tænke strategisk og omsætte politik, så det kan forstås og rykker dagsordenen?

Du er vidende og interesserer dig for politik, partier og positioner. Du er sandsynligvis journalist, kommunikationsuddannet eller lignende. Uanset din baggrund tæller din praktiske erfaring mest.

Du ved, hvordan medier, redaktioner og journalister arbejder. Du kender nyhedsdøgnets rytmer og en god histories cyklus. Du kan tænke langsigtet og strategisk. Du skriver godt, hurtigt og korrekt. Du tænker i hjemmeside, sociale medier og dialog frem for pressemeddelelser og envejskommunikation. Og du har dit netværk på plads. Alt sammen fordi du har arbejdet med presse og politisk kommunikation.

Arbejdsopgaverne består blandt andet i fastholde overblik over budskaber, deadlines og koordination, presseovervågning, udarbejdelse af indlæg til presse, hjemmeside, sociale medier og video samt indsalg af historier, kontakt til medierne og personlig rådgivning.

Arbejdsområderne vil især være inden for digitalisering, kunstig intelligens og techplatforme samt borgerrettigheder såsom databeskyttelse, ikke-diskrimination og krav til virksomheder om ansvarlighed, bæredygtighed . Dertil kommer den bredere europapolitiske dagsorden. Jeg forventer arbejdsglæde i et spændende og hektisk miljø med altid skiftende deadlines. Du skal kunne arbejde selvstændigt og opsøgende også på engelsk.

Du vil blive tilknyttet Radikale Venstres pressetjeneste i København, der består af et mindre team af presserådgivere. Vi har et godt og uformelt arbejdsklima, hvor vi løfter i flok. Tempoet er højt, og de faglige ambitioner er store i kampen for et grønnere, friere og stærkere Danmark. Du skal kunne arbejde selvstændigt og i tæt samarbejde med andre faggrupper, ikke mindst politikrådgivere i Bruxelles og København.

Vi forventer, at du har:

Mindst tre års erhvervserfaring fra en redaktion eller en politisk organisation, allerhelst begge dele.
Forståelse for politik og mediernes rytme
En sikker næse for den gode historie og et kreativt blik
Evne til at sætte en dagsorden – et godt, veludbygget og opdateret netværk blandt meningsdannere og journalister og gerne i centraladministrationen og partier
Viden om dansk og europæisk politik, aktuelt og historisk, herunder forståelse af det politisk og lovgivningsarbejde i Europa-Parlamentet, hvordan det fungerer i praksis, og samspillet mellem de politiske grupper inden for Parlamentet
Forståelse for strategisk at forsvare meninger og synspunkter – både på traditionelle og sociale medier
Politisk og menneskelig fingerspidsfornemmelse.
Interessere i at arbejde i et travlt og multikulturelt miljø.

Dine arbejdsopgaver og ansvarsområder vil være:

Ansvarlig for kommunikationsstrategi, overblik, eksekvering og koordination.
Gøre vores politiske indsats tilgængelig for forskellige målgrupper
Producerer al slags indhold til vores kanaler som hjemmeside (Wordpress), sociale medier (Facebook, Youtube, Instagram), nyhedsbreve (Mailchimp) osv.
Du kan arbejde med og redigere billeder, video og andre digitale initiativer i din kommunikation eller kan skaffe dig kompetencer
Opretholde forbindelse med Radikale Venstre medlemmer, og andre danske aktører interesseret i europæisk politik i Danmark
Organisere begivenheder om digital og bredere europæisk politik.

Arbejdsform

Åbenhed, ansvarlighed og integritet er afgørende som grundlaget for ethvert offentligt kontor, herunder kontoret for et MEP. Der vil ikke være nogen tolerance for diskrimination eller chikane på kontoret eller over for eksterne partnere.

Arbejdstid, arbejdssted og løn

Fuld tid (40 timer pr. uge) med fleksibel arbejdstid. I sjældne tilfælde kan du blive kaldt til arbejde aftener eller weekender. Arbejdsstedet vil være Bruxelles, normalt med regelmæssige tjenesterejser til Strasbourg (plenarmøder) og Danmark. Lønniveau fastsættes efter erfaring og uddannelse på Europa-Parlamentets lønskala for MEP assistenter.
Kontoret består af 3 øvrige konsulenter og 2 praktikanter, og vi samarbejder tæt med den øvrige Radikale gruppe i EP samt med Radikale Venstres Folketingssekretariat og landsorganisation. Jeg arbejder normalt fra Bruxelles, men efter COVID har jeg hovedsageligt deltaget via telekonferencer i Europa-Parlamentets og kontorets arbejde. Ligesom kontorets medarbejdere for tiden arbejder hjemmefra.

Ansættelsesproces

Lige muligheder og rettigheder for alle er hvad vi vil arbejde for i samfundet, og vores kontor vil søge at afspejle dette. Jo mere inkluderende vi er, jo bedre bliver vores resultater. Jeg vil fejre mangfoldighed og er forpligtet på at skabe et inkluderende miljø for alle medarbejdere. Jeg håber, at du, uanset baggrund, også hvis du er medlem af en historisk marginaliseret gruppe, vil overveje at ansøge.

Send din ansøgning via podio formular, som du finder her, senest den 15. november 2020 kl. 23.59. Samtaler afholdes løbende.

Stillingen forventes besat hurtigst muligt eller når det passer den rigtige kandidat.

For mere information om denne stilling bedes du kontakte mig på ue.roihclemnerakobfsctd@ofni eller +4525883309

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *