Ingen Europaminister, men stærkt Radikalt ministerhold med Europa i hjertet

bagsiden af chr borgI en tid, hvor demonstranterne stadig fylder Ukraines gader, den fri bevægelighed og grundlaget for EU-samarbejdet presses af regeringer under pres fra deres bagland. Dertil kommer EP-valgkamp med efterfølgende forhandling om og konstituering af en ny Kommission. Endelig en folkeafstemning om en europæisk patentdomstol.

Er det nu, hvor vi skal overlade EU-visionerne til embedsmænd og en travl udenrigsminister? Er det nu hvor Danmark skal pakke de europæiske ambitioner sammen?

Det må det være, fordi i dag blev der lukket ned for europaministerposten. Det skuffende resultatet, da regeringsrouladen kom ud af ovnen i løbet af søndag eftermiddag.

Sverige har i de sidste 4 år haft kloge og seje Birgitta Ohlsson og Finland har de sidste små 3 år haft dygtige og sportsglade Alex Stubb. Aktive, populære og passionerede politikere med klare visioner for hvor EU skal hen, hvad vi skal bruge EU til og hvordan vi får et stærkt EU i verden.

Vores nordiske broderfolk har plads til at have en minister med fokus på Europa, vores nærområde, samarbejdet i Ministerrådet og stats- og regeringsledernes møder i Det Europæiske Råd. Hvornår lærer vi at have vores egne visioner fremfor at ligge i slipstrømmen af de store EU-lande?

Er Helle Thorning hoppet op i baglommen hos Cameron når det gælder Europa? Hvilke råd og tomme løfter, fik Thorning med hjem fra Sydafrika udover den mislykkede selfie.

“Godt du ikke arbejder for en stærk dansk stemme i kernen af EU! De brokker sig jo bare. UK og USA skal nok passe på din og Danmarks fremtid.”

Var det hvad Helle blev hvisket i øret?

På den positive side, så står vi nu med et dream team af Radikale ministre:

Morten Østergaard Skattefar,

Manu Sareen børne-, social-, integration- og ligestillingsminister,

Martin Lidegaard udenrigsminister,

Sofie Carsten Nielsen forsknings- og udviklingsminister.

Jeg ved at alle de Radikale ministre ved at vi ved at tage ansvar i Europa, tager vi ansvar for Danmark. Et stærkt EU er i Danmarks interesse, da vi deler skæbne med det øvrige Europa. EU giver Danmark en stærkere stemme i verden.

I lørdags blev vi i det Radikale Venstre enige om et klart EP valgprogram.

Vi vil arbejde for at få Danmark ind i kernen af EU. Fordi sådan får vi fuldt udbytte af det forpligtende og solidariske fællesskab, som EU udgør. Derfor er Radikale Venstre tilhænger af at afskaffe det danske rets-, forsvars- og euroforbeholdet.

Så der er håb, selvom jeg stadig ikke forstår, hvorfor der ikke blev plads til et samlingspunkt for de europæiske visioner med en europaminister i den danske regering.

Kategori: , ,

Efterlad en kommentar