Forespørgsel til skriftlig besvarelse til EUs udenrigsminister Josep Borrell om diktator Aleksandr Lukasjenko’s statsstøttet luftpirateri

Lukasjenko fortsætter med at grave sit undertrykkende regime dybere ned, og ligeledes er EU’s tålmodighed nået et historisk lavpunkt. Så sent som for få dage siden blev en belarussisk journalist ved navn Roman Protasevich ”statskidnappet”. Han er politisk flygtning i Litauen på grund af hans arbejde med at gøre opmærksom på Lukasjenkos forbrydelser i Belarus. Han var passagerer ombord på et Ryanair fly, der blev tvunget til at omdirigere fra sin oprindelige Athen-Vilnius rute, og måtte i stedet nødlande i Minsk hvor journalisten blev brutalt arresteret for sine udtalelser om landets manglende ytringsfrihed og undertrykkende væremåde.

I anledning af denne ulovlig arrestation har vi i anledning af denne ulovlig arrestation, i Renew Europe udarbejdet en forespørgsel til skriftlig besvarelse til EU’s udenrigsminister Josep Borrell. Denne forespørgsel agter både at få svar på hvilke sanktioner, der udelukkende venter diktator Lukasjenko, men også hvordan denne hændelse vil påvirke EU’s forhold til Rusland, der indtil videre har været Lukashenkos vigtigste allierede og supporter.

Du kan læse vores spørgsmål til EU’s udenrigsminister Josep Borrell her!

 

Kategori:

Efterlad en kommentar