Flygtninge skal have lov til at komme igang fra første dag.

Det gør en forskel hvordan vi handler – for dem, vi hjælper, og for det samfund, vi skaber med vores handlinger. Radikale Venstre vil sætte integration før symbolpolitik. I stedet for at internere og marginalisere flygtninge skal der turbo på integrationen. Flygtninge skal ikke passiviseres. Der er ikke råd til at understøtte passive folk i asylcentre udfra en falsk ide om, at de kan vende hjem i morgen.

Danmark har brug for et opgør med den hidtidige integrationsindsats, som først begynder, når flygtningen bliver placeret i en kommune. Asylcentre skal omdannes til regionale integrationscentre, som er indgangen til det nye liv i Danmark. Livet skal ikke sættes på stand-by, mens man venter i asylcentret. Det er skadeligt for flygtninge at blive fastholdt i passivitet, og som samfund og i vores kommuner har vi ikke råd til at inaktivere og passivere så mange mennesker.

Flygtninge vil gerne bidrage til vores samfund. Det skal de have lov til. Radikale Venstre vil fjerne barrierer for praktik og arbejde allerede i asylfasen. Asylansøgere skal kunne få deres uddannelse og arbejdsmarkedskompetencer vurderet allerede mens de venter på at få deres asylsag behandlet. Gennem partnerskaber med virksomheder og civilsamfund vil Radikale Venstre øge mulighederne for praktik og aktiv deltagelse i lokalmiljøet.

Se også Radikales udspil “Værdig integration fra dag 1”

(skrevet 1. februar 2016, men forbindelses-/serverproblemer gjorde den først kom op senere)

Efterlad en kommentar