EU's arbejde mod diskrimination er en kerneopgave for EU. Ikke frås.

conichita wurst

Ved Eurovision stemte hele Europa for tolerance, forskellighed og åbenhed. Lad os gøre det igen. Gør en forskel gå ud og stem den 25. maj. Det er afgørende for hvilket EU som vi får. It’s now or never for de næste fem år den 25. maj.

Conchita Wursts overbevisende sejr ved Eurovision med støtte fra hele Europa viste at vi som befolkninger er langt mere tolerante og åbne end de fleste af politikere vi har valgt. Selv Ruslands befolkning stemte for Conchita.

I morgen den 25. maj skal vi sikre EU’s arbejde mod diskrimination, som er en kerneopgave for mig. EU er et fællesskab bygget på fred og frihandel og fælles værdier. Lige rettigheder for homoseksuelle, biseksuelle og transpersoner er et spørgsmål om lige behandling og værdighed ikke særrettigheder. Nationalt kommer det arbejde alt for tit i klemme i interne politiske kampe. Derfor skal på EU plan give støtte til at sikre LGBT-rettigheder beskyttes endnu bedre. Det sker gennem finansiering, men især gennem politisk opmærksomhed.

Melodigrandprixets glitter og glamour blev kombineret med hardcore politik. Buhh råb mod Rusland, landenes stemmeafgivelse og Conchitas sejr viste det tydeligt.

I København viste vi med stolthed vores tolerance og åbenhed frem. Par fra hele verden blev gift her i København fordi de kunne. Vi er kommet langt i Danmark, men der er forsat behov for at kæmpe for lige rettigheder og for at sikre vi ikke går tilbage. I Europa er lovgivningen endnu ikke fulgt med befolkningerne, det skal vi arbejde for sker.

EU’s arbejde mod diskrimination er en kerneopgave for EU. Ikke frås.LGBT-rettigheder er et spørgsmål om lige behandling og lige værdighed. EU er et fællesskab bygget på fred og frihandel og fælles værdier. Derfor er støtten til ILGA-Europes arbejde helt berettiget.

Som EP-kandidat for Radikale Venstre vil jeg arbejde for finansiering til anti-diskrimination, og for at LGBT-rettigheder beskyttes tydeligere i EU’s traktatgrundlag. Medlemslande skal forhindres i national lovgivning, der forholder seksuelle minoriteter samme rettigheder som andre.

Efterlad en kommentar