Et ja vil ikke medføre mere overvågning men mindre adgang for dansk politi

Tag Internettet Tilbage Nu demovogn og banner

Den reelle forskel er derfor, om dansk politi skal have adgang til oplysningerne eller ej, for denne registrering af flypassagerer vil finde sted uanset hvad. Folketinget i øjeblikket forhandler om en national PNR- register, som ser ud til at blive mere overvågende end det europæiske.

Folkebevægelsen mod EU påpeger, at et ja vil føre til øget masseovervågning af danskerne, da Danmark i givet fald tilslutter sig EU’s kommende register til registrering af passager-oplysninger (PNR-registret). Ja-partierne allerede har aftalt, at vi skal deltage i disse regler.

Det er dog misvisende, at kun et ja medfører øget overvågning, da et nej også medfører, at danskernes flyrejser bliver overvåget.

Når danskerne rejser i EU, vil de andre EU-lande stadig registrere rejserne. Danskere, der rejser til USA som turister, kommer også i et register for flypassagerer, så med mindre man bliver indenfor Danmarks grænser eller aldrig flyver, så er det svært at undgå at komme i det nye register over flypassagerer, uanset hvad man stemmer den 3. december.

Eksempel nummer 9 fra Tænketanken EUROPAnotat med 13 eksempler på, at nej-siden forsøger at skræmme eller bevidst vildleder vælgerne.

Kategori: ,

Efterlad en kommentar