Et digitalt indre marked? Spørgsmål fra Twitter

Illustration from website of The Digital Agenda. The EU's strategy to help digital technologies, including the internet, to deliver sustainable economic growth

Illustration from website of The Digital Agenda. The EU’s strategy to help digital technologies, including the internet, to deliver sustainable economic growth

 

Jeg fik et spørgsmål på Twitter i går aftes.

 

Hvad mener jeg med et digitalt indre marked? Mere end det som der står. Jeg mener vores rettigheder som EU borgere skal beskyttes lige så godt online og ved varer, tjenesteydelser i digital form, som i mere håndgribelig form. Europa skal sikre at vi nyder godt at de muligheder, som IT og internettet giver os som små virksomheder og borger.

 

Roaming afgifter og online betalinger er et godt eksempel på hvordan de store virksomheder har stordriftsfordele, men lader forbrugere og andre virksomheder betaler overpris. Men også online køb af musik, tv-serier, bøger og tøj. Hvorfor skal jeg begrænses i at købe en vare fordi at producenten ser en fordel i at dele det europæiske eller det globale marked op? Nogle dele kan endda omgås via VPN. Men jeg må stadig ikke købe tøj online fra visse selskaber, hvis jeg bor i Danmark.

 

Kommissionen har igangsat en række tiltag for at sikre at tingene bliver forbedret, men den hellige grav er ikke velforvaret på grund af det. Der vil være interesser, som ønsker at sikre tingene forbliver som de er. De fleste virksomheder ønsker jo at bevare deres forretningsmodeller, som de er så længe som muligt. Men det er ikke vejen for hvordan Europa kan blive dynamisk og innovativt – og skabe flere jobs.

 

Derfor ønsker jeg et ordentligt digitalt indre marked i Europa, men også meget mere! Hvilket jeg vil kæmpe for i Europaparlamentet, hvis I har lyst til at sende mig derned ved valget søndag den 25. maj 2014.

Efterlad en kommentar