Skip to main content

DR glemmer, at ikke alle har de samme muligheder for bare at gå

403_1000700
Så er det ikke sværere at tænke sig om.

Danmarks Radio afholder i aften en stort anlagt “Demokratiets aften” valgdebat i Radiohusets koncertsal. hvor de havde indbudt kandidater og vælgere fra hele landet til at deltage og hylde lokaldemokratiet og de mennesker som bruger deres tid i demokratiets tjeneste de næste fire år.

Men Danmarks Radio havde åbenbart ikke overvejet, at der kunne være regions/kommunalpolitikere og -kandidater, som sidder i kørestol. Radikale Venstre’s kandidat Rasmus Lund-Sørensen blev udelukket fra at deltage i aftenen idet han sidder i kørestol.

Problemet er at det ikke automatisk er en del af DR’s planlægning at det skulle være tilgængeligt for alle kandidater uanset kørestol at kunne deltage. De andre kandidater kunne sikkert godt betale for en DSB billet selv.

Rasmus skrev på Facebook, at han da han er kørestolsbruger kontaktede DR, som har indsat busser fra mange danske byer bl.a. Kolding,  for at finde en løsning med liftbus eller evt. betale mig køre penge for at køre i egen bil (Det vil koste mig ca. 1400 kr.- med bro at køre til København og Retur). Men DR afviste hans forslag.

Jeg har ikke set Rasmus’ korrespondance med DR, men jeg forstår ikke at de ikke da de opdagede, at de havde glemt en stor del af kandiaterne i deres planlægning, straks blev så flove, at de fandt en løsning i samarbejde med Rasmus.

Vi skal blive meget bedre til at sikre, at alle kan deltage uanset om man sidder i kørestol, nedsat hørelse eller noget andet som gør, at man ikke bare lige gør som de fleste. Lad os nu undgå regler og regulering, men hvad med lidt almindelig omtanke og pli?

handicap, hensyn, kommunalvalg, kørestol, mangfoldighed, omtanke, other

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *