Der er så meget at kritisere i EU, kunne EU modstandere ikke finde på noget nyt? Ikke flere gamle trætte travere tak.

Anti-EF/EU plakater på national museet, men argumenterne fra den gang bruges stadig.

Anti-EF/EU plakater på national museet, men argumenterne fra den gang bruges stadig.

Er træt når EU-debatten bliver så forudsigelig , efter kun en 5 paneldebatter kan Folkebevægelsens argumenter allerede forudsiges.

– Danmark skal bede Norge om at tale for sig internationalt. Eftersigende i klimaforhandlinger, men har ikke hørt konkret hvad det er som der skulle refereres til.

Det er nok snarere Danmark, Sverige og Finland, som Norge kommer og beder om forståelse når EU forhandler om ting, som er vigtige for Norge, og hvor Norge der jo står uden for EU ikke har en stemme selv, men blot skal blåstemple hvad der komme ud fra Kommissionen/Rådet/Europa-Parlamentet

– EU truer den danske model for Øko-mærke, nitritindhold, velfærd, miljø, børnehaver, kommuner, fanden og hans pumpestok.

Vi er gået fra den gamle sang, “Det er saaaamfuuundets skyld”, og nu synger Folkebevægelsen… :

Det’ EUsskyld
Ja, det er EUs skyld
EUs skyld!

Det er ikke den danske mangelfulde eller overivrige implementering af EU love og regler, eller dårlig dansk administration, som bærer skyld. Nej det er altid EU’s skyld. Ingen grund til at tænke på hvordan man kan gøre tingene bedre… Nej for det er jo EU’s skyld DET HELE.

En anden gammel traver, som jeg dog endnu ikke har hørt Folkebevægelsen nævne direkte, er EU-hæren. EU vil tvinge danske unge mænd (husk nu kvinderne, ligestilling I ved nok) i trøjen under EU kommando. Kom til gengæld gennem en event på Facebook. Her til aften talte Bjørn Elmquist, tidligere Venstremand, også Radikale Venstre mand. (nej partihopperi er ikke noget nyt. :) ) ude i Sydhavnen i aftes, men jeg var optaget af at bygge LEGO (desværre i pastelfarver) sammen med min niece, så kunne ikke tage med, men tjekkede hvad beskrivelsen af eventen var:

“EU og dansk forsvarspolitik, politi og efterretningsvæsen
Cyberpoliti, droner og overvågning.
Hvor er vi på vej hen?

Forsvaret er i gang med opbygge en digital enhed, bevillingen på 75 millioner kr. årligt øges til 150 mill. kr. frem til 2016, der opbygges et Nationalt Cyber Crime Center i Rigspolitiet og det diskuteres at anskaffe droner til overvågning af brande, marker og afgrøder.

EU besluttede på topmødet i december at samarbejde om fire oprustningsprojekter:

– at senest i 2025 skal EU have bygget ‘en fælles drone’
– at skabe en større flåde af fly, der kan optanke kampfly i luften
– at udvikle en ny generation af satellit-teknologi
– at gennemføre en fælles uddannelse i cyperkrig

På en international sikkerhedskonference i München i januar talte den tyske regering for en EU-hær.”

Da jeg nåede til den sidste sætning sprang kæden af for mig… Fordi jeg havde nemlig fulgt hvad der blev annonceret på den årlige sikkerhedskonference, som har udviklet sig til at beskæftige sig med meget mere en ren sikkerhed, da sikkerhed i disse dage dækker meget bredere end krudt og kugler. Men der var ingen, som talte for en EU-hær, den tyske præsident Gauck havde kaldt for mere tysk lederskab, men men ikke noget om en EU-hær. Jeg tjekkede også både den tyske udenrigsministers og forsvarsministers tale igennem. Ingen EU-hær. Tættere samarbejde med en en nation som leder for en indsats, nævner forsvarsministeren, men ingen EU-hær nogen af stederne.

Facebook siden Fredsfestival eller nogen af deltagerne har desværre ikke svaret mig på mine spørgsmål inde på Facebook eventen. Jeg har fundet frem til deres hjemmeside, men der står ikke hvem der står bag initiativet.

Jeg håber de vil svare mig om hvor de har deres påstand om tyske europæiske militære ambitioner fra. Fordi ærlig talt ligner det bare gamle fordomme. Gentaget ad nauseum.

Sig noget Pjerrot, Sig noget nyt. Noget som skal forandres.

Fordi der er behov for forandringer, hvis vi skal have et moderne, demokratisk og progressivt EU. Men hvis vi skal spilde  tiden med at tilbagevise gamle harske påstande om tysk ønske om overherredømme gennem en EU-hær, så får vi ikke tid til at se de ændringer, som er nødvendige.

Sikre ordentlig implementering af Dublin III forordningen. Få lavet om på godkendelse af GMO-tilladelser. Give Parlamentet lov til at bestemme hvor de arbejder. Og meget mere.

Kategori: , ,

2 Comments

 1. John Arne den 23. februar 2014 kl. 19:41

  I stedet for at angribe andre kandidater, virker det mere klædeligt at forklare sine egne synspunkter. Jeg kunne godt tænke mig at du forklarede, hvorfor at du mener at vi har brug for en konstruktion som EU?

  Hvorfor ønsker du at afgive dansk suverænitet til en Europæisk union? Hvad er det du ikke mener at vi kan selv? Og hvorfor skulle vi dog ikke kunne samarbejde med de andre Europæiske lande på ganske almindelig diplomatisk vis i stedet for at assimilere os?

  Er det så slemt at vi er forskellige? Når du nævner Norge, så synes jeg at de er et godt eksempel på EUs opførsel overfor lande der ikke er med i EU. Hvordan kan vi som danskere være stolte over at opføre os på den måde over for vores nordiske brødre? Island inklusive.

  Hvis du er for EU, synes jeg at du skal fokusere din argumentation på at overbevise folk som mig, der ikke kan forstå hvad vi skal bruge EU til. Jeg kan nemlig ikke se noget EU kan give os, som vi ikke selv kan gøre. Tværtimod virker det mere som om at EU forhindrer os i at gøre det rigtige.

  • karen den 23. februar 2014 kl. 23:42

   Mine synspunkter finder du her på bloggen, men ja det her er et lidt letkøbt frustreret blogindlæg affødt af frustration over gamle halve sandheder som hele tiden bliver trukket frem af stalden selv det gamle øg næsten ikke kan gå længere.

   Hvad mener du EU har gjort af uforskammede ting overfor Norge?

   Ligesom du ikke kan have det samme forhold til nabobonden, som du kan have til de andelshavere, som du er i andelsforening med, så får man mindre ud af uforpligtende diplomatisk samarbejde end ved at være med i EU.

   Der er en grund til at der er så stor forskel på de lande, der bare er med i Europarådet, også dem der er med i EU og Europarådet. Ruslands og Azerbaijans overholdelse af menneskerettigheder f.eks.

   EU har sikret danskere ligeløn, EU forsøger at sørge for ren luft i Danmark, EU sikrer de danske grise bedre forhold, EU sikrer danske borgere billigere telefoni i udlandet, EU sikrer danskere mindre monopoler og færre karteller. EU sikrer, at vi kan stille krav til fiskere og landmænd.

   Problemet er ikke, at Danmark ikke kunne gøre tingene selv. Problemet er at Danmark ikke VILLE gøre tingene selv uden EU. Som at stemme nej til ACTA.

Efterlad en kommentar