Cykelhjelm eller ej?

Jeg mener, at det bør et personligt valg om man ønsker at bære cykelhjelm eller ej. Der er ikke tilstrækkeligt med bevis for at lovkrav om cykelhjelm hjælper mere end det skader.

Til gengæld har jeg næsten altid cykelhjelm på. Da jeg læste fik jeg mit første studiejob fordi min forgænger havde fået hjernerystelse pga. et styrt. En pige døde på strandvejen fordi hun faldt og slog hoved på kantstenen. Senest har min gode veninde i Hamborg været indlagt på hospitalet i mere end en uge med hjerneblødninger, kraniebrud og synsforstyrelser efter en anden cyklist kørte ind i hende og hendes søn (han er ok og bar hjelm).

Det kan godt være at der ikke er videnskabeligt bevis for det generelt set, men jeg vælger at bære cykelhjelm, fordi det ville da være dumt andet. Tænk hvis det reddede min hjerne og arbejdskapacitet bare lidt.

En lørdag aften blev jeg skældt ud af Copenhagenise for at fremføre samme argument på 140 tegn på Twitter. Fordi Copenhagenize mener, at lovkrav om hjelm er skadeligt for cyklismen. Det er ikke fordi jeg vil lovgive om det, men jeg vil anbefale alle at bære cykelhjelm. Jeg er også de sidste par uger, efter min venindes styrt, kommet til at sige det en en far eller mor en gang eller to fordi jeg ikke kan lade være med at tænke på hvad hvis der sker det samme for dem som for min veninde Hanne. Chokeret barn og flere uger hjemme syg er ikke godt for nogen.

Jeg har hørt om en ny fantastisk hjelm lavet på pap fordi det kan folde sig sammen mere end almindelige hjelme inden de går i stykker. Se Wireds omtale Jeg glæder mig til at se nærmere på hjelmen og overvejer at bestille en fra Abus, som producerer dem.

Kategori:

1 Comment

  1. Dorit den 29. april 2014 kl. 22:58

    Hi Karen, this is a helm concept from Malmö I really like: http://doritfauck.tumblr.com/post/67757857735/hovding

Efterlad en kommentar