Brev til danske ambassader i EU om danske europæeres valgret til EP-valget 2014

Danskere på Nothe. (Dansk Sejlunion)

 

Har skrevet til de 26 danske ambassade i EU, fordi jeg igår igen blev opmærksom på, at det ikke er alle danskere i EU, som er opmærksom på at I godt kan vælge at stemme til EP-valget i Danmark – og ikke kun hvor I bor.

Der er mange danskere, som føler sig tættere knyttet til det politiske liv i Danmark end i det land, hvor de bor. Derfor er det vigtigt at gøre opmærksom på at du stadig har mulighed for at bruge din stemme i Danmark. Selv efter du ikke længere kan stemme til Folketingsvalg.

Så husk at få skrevet dig op fra 25. november, sådan du kan stemme på de danske EP-kandidater. Frit efter Kim Larsen: altid huske, aldrig glemme. Brug din stemme.

“Kære ambassade,

Jeg skriver til jer som kandidat til Europa-Parlamentet fordi jeg er opmærksom på, at mange danskere i EU-lande ikke ved, at de også efter 2 års ophold udenfor Danmark har mulighed for at stemme på de danske kandidater til Europa-Parlamentsvalget til maj 2014.
 
Økonomi- og Indenrigsministeriet oplyser: Danskere, der er fyldt 18 år og bor i et af de øvrige EU-lande, har efter ansøgning ret til at deltage i Europa-Parlamentsvalg i Danmark. Det gælder også for de danskere, der ikke er omfattet af en af de persongrupper, som uanset ophold i udlandet anses for at have bevaret deres bopæl i landet, og som er gennemgået ovenfor.
 
I vil snart modtage ansøgningskemaet for EP-valget 2014 fra Økonomi- og Indenrigsministeriet fordi fra mandag den 25. november 2013 vil danskere bosat i EU kunne søge om at blive optaget på valglisten.
 
Til orientering kan I se min blog-post om emnet: https://karenmelchior.eu/valgret-til-europa-parlamentsvalget-for-udlandsdanskere/, hvor I også kan finde det skema, der blev anvendt ved Europa-Parlamentsvalget i 2009. 
 
Mange EU-lande har tidligere frister for at skrive sig op på valglisten end vi har i Danmark, f.eks. er det med udgangen af oktober i Belgien, derfor tænkte jeg at denne information var relevant for jer allerede nu.
 
Med venlig hilsen
 
Karen Melchior”
Kategori: , ,

1 Comments

  1. Nina den 16. oktober 2013 kl. 9:55

    Tak! Vil klart huske at skrive mig op! Håber at ambassaden i Berlin orienterer om hvordan og hvorledes….

Efterlad en kommentar